Ons tv-debuut

Daar zitten we dan: ons vriendinnengroepje van zeven, strak in de make-up en in nieuwe outfitjes gehesen. Spot aan en kletsen maar. We doen mee aan een nieuw programma van TLC: Let’s Talk. Het gaat over vriendinnen die veel met elkaar meemaken en daar behoren wij zeker bij. De laatste tijd hebben we zowel leuke als stomme dingen met elkaar gedeeld. Stom: eén van onze vriendinnen heeft maanden gevochten tegen borstkanker met haar vijfentwintig jaar: een echte survivor! Wel leuk: één van ons is als eerste in het huwelijksbootje gestapt, een ander heeft voor het eerst een baby gebaard en wij zijn nu tegelijkertijd zwanger. Veel bijzondere gebeurtenissen in amper een jaar tijd. Daar gaat het tijdens de opnames dan ook over.

Er worden drie filmpjes gemaakt met als onderwerpen: trouwen, baby’s en ziek zijn. Natuurlijk komen wij uitgebreid aan bod tijdens het babyfilmpje. De insteek is dat we het samen hebben over zwanger zijn en alles wat daarbij komt kijken. We zijn onze echo’s vergeten, dus die lenen we voor de show maar even van vriendin S. die al lang en breed bevallen is. Er wordt zo’n anderhalf uur gefilmd en dan is het officieel a wrap. O, wat zijn we benieuwd naar het eindresultaat!

Een week later ontvangen we de uiteindelijke filmpjes in onze mailbox. Op magische wijze is Nadia eruit geknipt en lijkt het nu alsof alleen Conny zwanger is! Lekker gezellig zeg, we hadden gerekend op een leuke dialoog tussen ons tweeën. Niet dus. Een beetje beteuterd zijn we wel, maar de andere filmpjes zijn erg geslaagd (die over ziek zijn gelukkig ook). We halen onze schouders op en trekken de conclusie dat op tv niets is wat het lijkt en we gelukkig in real life nog honderden dialogen kunnen hebben over deze spannende maanden…

Benieuwd naar de filmpjes? Check ze hier.