Op vakantie met James Bond

De eerste dag op Kos, Griekenland. Mijn vriend is bij de kapper en ik besluit na mijn overvolle koffer uitgepakt te hebben het resultaat te bewonderen.

Spa-manager George wacht me op en ik vraag hem naar mijn vriend. Hij kijkt me verbouwereerd aan en brabbelt iets onverstaanbaars. Dus ik herhaal: “Ehm, my boyfriend is here, getting his haircut.” Met mijn linkerhand houd ik een pluk haar vast en mijn rechterhand is zogenaamd een knippende schaar. “Yes, yes, I know. Daniel Craig.” Grote ogen kijken me aan. “Excuse me?”

“James Bond, Daniel Craig, right?”

He is with us
Mijn vriend lijkt inderdaad een beetje op Daniel Craig. Persoonlijk vind ik hem meer een mix van Daniel Craig met Liam Neeson. Maar ik kan moeilijk zeggen: “No, it’s Liam.” Ik lach en knik mijn hoofd, “yes that’s him”. “So it is true, he is with us, mister Bond.” Samen barsten we in lachen uit. Hij vertelt me dat mijn vriend had beaamd dat ook ik hem op James Bond vond lijken, vandaar het complot. George wilde me oorspronkelijk verrassen op het strand, me aantikken op mijn schouder en me fluisterend vragen of dat echt Daniel Craig is en of hij misschien een handtekening kon bemachtigen. Mijn aanwezigheid in de haarsalon heeft z’n grapje verpest, maar dat kan de pret niet drukken.

Een beetje gay
George vindt mij op Angelina Jolie lijken (in de verste verte niet, maar goed) en een aantrekkelijk stel in de Spa ziet hij wel zitten. Toch al van plan om wat ontspannende behandelingen te ondergaan, besluiten we te beginnen met een honey body scrub. George vindt dat een beetje ‘gay’, net als de aromatherapie-massage die later deze week (voor mij) gepland staat. Opmerkelijk dat hij die term gebruikt, aangezien George overduidelijk meer geïnteresseerd is in Daniel dan in Angelina. Ik geef hem het voordeel van de twijfel (al mag hij van mij homo zijn natuurlijk), de gelijkenis met James Bond is dan ook meer treffend.

Bond-instinct
James Bond wil zelf liever niet zo herkend worden, zie ik op het strand. Hij ligt naast me met een shirt over z’n hoofd. Op de fiets naar Kos-Stad kan hij enig Bond-instinct niet onderdrukken. We zitten op een tandem en we halen alle andere fietsers in. Soms hoor ik zelfs de James Bond tune voor me op de fiets. Hij heeft me een speciale deurklopcode geleerd, zodat ik weet dat hij het is die voor de deur staat. Z’n meisje veilig en misschien ook wel de staatsgeheimen die hij in de kluis verbergt. Ik durf hem eigenlijk niet te zeggen dat ik niet zo wild ben van Daniel Craig (ik heb denk ik meer iets met Liam Neeson…), maar dat doet er niet toe. Mijn vriend is James Bond, de beste allertijden.

© Beeld: celebsview.info