Blog MissFlirt: Vakantieliefdes

Daar zit ik dan, pootjebadend in de ondiepe vijver van m’n ouders. Een vijver waar ooit vissen zwommen, maar die de winter niet overleefd hebben. Dat vind ik niet erg, want nu durf ik met een gerust hart mijn voeten in het water te laten bungelen zonder een ongewenste Dr. Fish-behandeling te ondergaan.

WK-nostalgie
Een glas limo staat naast me, met veel ijs. Het smelt snel. Het is warm. Zomers. Ik lees wat over de vierdaagse terwijl mijn gedachten afdwalen naar de afgelopen WK-weken. Wat was dat mooi; feestjes, oranje straten, biertjes, André Hazes, nog meer Hazes en een ultiem wij-gevoel. We waren zó dichtbij. Dichtbij de titel. Net als 4 jaar geleden.

Precies dat zijn de dingen die je een gevoel van euforie bezorgen. Bij mij in ieder geval. Nu is het ritme weer als vanouds, niks geen wedstrijden of WK-journaal. Gelukkig heb ik nog een heerlijke vakantie in het vizier, hoewel die vakantiespanning ook niet meer is zoals vroeger. Vroeger, toen vakantieliefdes eerder regel dan uitzondering waren.

Gardameer
Ik denk weer even terug aan mijn puberende jaren. Zo had ik aan het Gardameer een mooie Italiaan aan de haak geslagen en ik was stapelverliefd. Nachten spendeerden we met een grote groep aan het water, er werd gitaar gespeeld en we zongen liedjes.

Na ruim een week vertrok hij en ik zwaaide hem uit bij de receptie. Onderweg terug liep kwam ik langs de tent van andere vakantievrienden en dronk met hen een drankje totdat ik mijn moeder, met zweetdruppels op haar voorhoofd, in een versnelde pas zag langslopen. Ik riep en zwaaide naar haar, maar bleek zelf de olie van haar vuur te zijn. Ze was in volle overtuiging dat haar puberende verliefde dochter met de Italiaan meegegaan was! We lachen er nog steeds om.

Sardinië
Het jaar daarna was een deceptie. Na dagen gekeken te hebben naar de hunk van het strand zag ik hem ineens omarmd lopen met een blond modelletje. Teleurstelling alom. In gedachten was onze Italiaanse bruiloft al helemaal geregeld, maar inmiddels weet ik gelukkig wel beter. Life’s a bitch. De weg van de liefde gaat niet over rozengeuren en vakantieliefdes zijn verre van ideaal.

Liefdes-vakantie
Tegenwoordig voor mij geen vakantieliefdes meer, maar heerlijk met mijn eigen liefde op vakantie. Misschien minder spannend, maar zeker net zo romantisch. We gaan ons opmaken voor bbq-avondjes, vallende sterren kijken en wijntjes drinken bij zonsondergang. De gitaar staat klaar en de huiselijke joggingsbroeken worden vervangen voor zomerse jurkjes. Ik en mijn liefde op vakantie; niks meer aan doen!

Door: FleurFlirt.nl
CC foto: Micadew