Van huiswerk naar strontluiers

N: “Ben je zwanger?”

C: “Ja…..”

N: “Ik ook!”

C: “Neeeeee”

N: “Jaaaaaaa”

C&N: “O mijn god, kom hier AAAAA ik word gek!!!”

Zelfde dag
Dit is ongeveer hoe we van elkaar ontdekten dat we zwanger  waren. Alsof dit nog niet leuk genoeg was, zijn we ook nog eens op dezelfde datum uitgerekend! Eind september doen onze baby’s een wedstrijdje wie er als eerste ter wereld komt. De aanstaande vaders beramen al een plan om te carpoolen, aangezien we in hetzelfde ziekenhuis gaan bevallen. We zijn ervan overtuigd dat we ook op dezelfde dag gaan baren, want dat kan eigenlijk niet anders! Daar is dit allemaal te toevallig voor. We doen het hele baby-traject allebei voor het eerst, dus krijgen privéles van onze gezamenlijke vriendin die vorig jaar als eerste van ons zevenkoppige vriendinnenclubje is bevallen van een te leuke baby boy. Handig zo’n ervaringsdeskundige die je alles kan vertellen over welke baby rotzooi je wel en absoluut niet nodig hebt.

Dilemma’s
Naast dat we dit hele gebeuren met elkaar beleven, zijn we ook al jaren goede vriendinnen. We kennen elkaar langer dan tien jaar en hebben al veel met elkaar meegemaakt. Aan het begin van onze vriendschap zagen de dilemma’s in het leven er ongeveer zo uit: welke Spaanse Costa bezoeken we dit jaar? Heb jij gisteren met dezelfde jongen gezoend? Mag ik jouw grafische rekenmachine met spiekbrief lenen? Tegenwoordig gaat het meer zo: heb jij je appartement al verkocht waar geen baby in past? Ga je wel of geen borstvoeding geven? Wanneer heb je een afspraak bij de notaris? Neem je een Joolz of een Bugaboo?

Afgelopen zomer lagen we al wijn drinkend op het Spaanse strand te genieten van het vrije leven. We hadden het over serieuze dingen zoals werk en relaties, maar als iemand toen had gezegd: volgend jaar rond deze tijd hebben jullie allebei een baby, dan hadden we diegene keihard in z’n gezicht uitgelachen. En nu is het een feit dat we (als alles goed gaat natuurlijk) allebei een nieuw mensje op de wereld gaan zetten. Het leven kan raar lopen, maar is toch o zo leuk!

Dit is het eerste blog van de nieuwe Viva Mama-bloggers Nadia en Conny. Om de twee weken zullen zij op deze plek bloggen over hun vriendschap en gezamenlijke zwangerschap.