Blog MissFlirt: Veertig, het nieuwe dertig!

hakken

Als je dertig bent, ben je heel volwassen. Allang getrouwd, je hebt een huis gekocht en je krijgt een jubileumfeestje op je werk omdat je al jaren voor dezelfde baas werkt. Dat, en meer van die volwassen dingen. Want dertigers zijn oud. Serieus. En weten wat ze doen.

Dat was toen. Toen we nog in de schoolbanken zaten en met elkaar fantaseerden wie het eerst kinderen zou krijgen. Een ver van je bed-show, maar die laatste jaren zijn verdomd snel gegaan. En nu is het zo ver, de dertig is bereikt.

Heus niet oud, zeker niet serieus en dat jubileum kun je, na jaren van job-hoppen, ook wel op je buik schrijven.

40 is het nieuwe 30
Ik stel voor dat 40 de nieuwe 30 is! Tegen die tijd is het vroeg genoeg om de dingen op een rij te krijgen. Of hoort het ook bij het leven dat je het gevoel hebt nooit alles op een rij te hebben? Is wellicht het gevoel van ‘af’ ook helemaal niet bevredigend en maakt het eerder onrustig als je denkt alles voor elkaar te hebben?

Ik voel me nog altijd even jong als 10 jaar geleden, toch wordt er al jaren niet meer om mijn legitimatie gevraagd en als ik ‘er helemaal af lig’, bedoel ik tegenwoordig dat ik met m’n werkkleding aan op de bank in slaap gevallen ben. Vroeger stond ‘eraf liggen’ nog symbool voor bezopen boven het toilet van de kroeg bivakkeren.

30 en heel gelukkig
Hoe ouder ik word, hoe meer ik weet en hoe meer ik besef hoe weinig ik weet. Dertig, veertig of tachtig, ervaren of zoekende; wat maakt het ook eigenlijk uit. Ik ga genieten; vandaag, morgen en de rest van de week. En als ik terloops een keer volwassen word, dan is dat helemaal prima.

Maar vandaag ben ik 30. Dertig en heel gelukkig.

CC foto: thephotographymuse