Vijf onmisbare festival-apps

Natuurlijk wil je goed voorbereid het festivalseizoen in, en dat wordt een peulenschilletje met een aantal handige apps. Download eerst de eigen app van het festival waar je heen gaat (bijna ieder groot festival heeft een eigen app waarin je o.a. het programma kan zien en je eigen schema kan samenstellen), en zet daarna de onderstaande vijf in je telefoon.

1. Tentspotter
Tussen de enorme hoeveelheid tentjes van een festival als Lowlands, is het nog wel eens lastig om middenin de donkere nacht (en onder invloed van alcohol) je tentje terug te vinden. Deze app helpt je daarmee. Maar blijf oppassen voor die scheerlijnen!
Playstore/Appstore

2. Find my friends
Tent teruggevonden? Nu je vrienden nog. Via GPS wordt jouw en hun locatie weergegeven en vinden jullie elkaar altijd terug. Natuurlijk werkt dit alleen met vrienden die hier toestemming voor geven, dus die ene knappe jongen die je gisteren zag lopen terugvinden, kan met deze app helaas niet….
Playstore/Appstore

3. Virtuele zippo lighter
Geen festival kan zonder de aansteker, om de gevoelige liedjes van je favoriete band kracht bij te zetten. Gewoon je mobieltje omhoog steken kan, maar deze virtuele aansteker is natuurlijk nog leuker. Hij reageert op beweging en blazen, maar je kunt er je sigaret voorlopig nog niet mee aansteken.
Playstore/Appstore

festival ready
Festival Ready

4. Festival Ready
Het Zwitserse zakmes onder de apps. Je kunt hier een hele survivaltocht mee doen, want deze app bevat onder andere een zaklamp, waarschuwingsgeluid, weersvoorspellingen, kampeertips en nog veel meer.
Playstore/Appstore

5. Waterin
Extreem warme zomerdagen kunnen erin hakken als je steeds buiten staat en loopt. Voldoende water drinken is dan essentieel. Waterin helpt je hier simpel aan herinneren door middel van berichtjes, en natuurlijk kun je je waterinname ook in deze app bijhouden. Ook handig voor na het festivalseizoen!
Playstore/Appstore

Alles gedownload? Vergeet dan niet dat al die apps vooral handige hulpmiddeltjes zijn en dat je naar een festival gaat om live te genieten van muziek, theater en vele andere dingen. Weersta de verleiding om ieder concert met je mobieltje te filmen; de kwaliteit is meestal toch matig en de mensen achter je zien bijna niets meer als jij steeds je schermpje voor hun hoofd houdt. Ohja, pas ook op dat je niet per ongeluk je telefoon in het (chemische) toilet laat vallen… Veel plezier!

Lees hier meer blogs van Jedidjah

In VIVA 23, nu in de winkel, lees je de uitgebreide festivalgids met alle ins & outs over de festivals deze zomer.
Foto: Orange Power Wellies, kaplaarzen waarmee je je telefoon kan opladen d.m.v. warmte uit de zool. Nog niet in de winkel verkrijgbaar, helaas…