Vliegen en rennen

Als jullie dit lezen ben ik aan het genieten van la dolce vita. Naast een lading jurkjes en slippertjes gaan mijn hardloopspullen mee naar bella Italia. Jullie denken misschien: jij bent gek! Je hebt toch vakantie? Klopt! Maar een rondje hardlopen voordat je op een strandstoel ploft is écht zo gek nog niet. Je kunt meteen de omgeving verkennen: gezellige koffietent, check! Mooi afgelegen strand, check! Je blijft fit en hoeft als je thuiskomt de ijsjes, tiramisu en wijntjes er niet meer af te rennen.

Route
Ik bekijk op Google maps de omgeving van mijn vakantieadres en stippel een route uit. Of ik kijk op runtheplantet.com of er routes in de buurt zijn. Soms weten ze bij de receptie van je hotel een leuk rondje. In Dubai kreeg ik van de receptionist een plattegrond met hardlooproutes in de omgeving. Heb je al moeite om de weg naar je huis terug te vinden? Dan is het handig om langs water te blijven lopen: ren een paar kilometer heen, keer om en ga weer terug.

Tour + workout
In Rome heb ik een sightjogging tour geboekt. Met een gids ren ik een route langs een aantal bezienswaardigheden. Ik ben er maar een paar dagen en omdat ik zoveel mogelijk wil zien, combineer ik een tour en workout. Hoezo efficiënt?

Stay cool + safe
Als ik een jetlag heb, wacht ik een paar dagen tot ik geacclimatiseerd ben voordat ik mijn hardloopschoenen uit mijn koffer haal. Met tropische temperaturen loop ik ’s ochtends vroeg en niet al te ver. Meestal drink ik een halve liter water en eet ik een banaan en ontbijt ik als ik terugkom. Ik neem altijd mijn telefoon, het adres van het hotel en wat cash mee. Better safe than sorry!

Relax!
Op vakantie hou ik me niet aan een trainingsschema: tijden en afstand tellen niet. Elk rondje is mooi meegenomen. Deze vakantie wil ik in ieder geval twee keer hardlopen. Dan hoef ik er ook niet van te balen dat mijn high heels plaats moesten maken voor mijn hardloopschoenen.

Wil je ook meelopen met de Dam tot Damloop? VIVA heeft eigen teams voor zowel de 4 EM Ladies Damloop als de 10 EM. Geef je snel op via dit formulier, want vol = vol! Degenen die uiteindelijk meelopen, krijgen een hardloopshirt en een goodiebag.

Volg Nienke, Nikky en Marieke de komende weken in de aanloop naar de Dam tot Damloop op VIVA.nl/damloop en op Facebook.com/VIVAsportief. Hier vind je ook trainingsschema’s.