Blog Fleur: Wanneer zeg je dat je bezet bent?

bezet

Oke, dit wordt heel awkward. Ik keek om me heen. Daar stond ik dan, midden in een glaswinkel in Amsterdam, omringd door zeven quasi-enthousiaste mannen die de achtste man aan het opjutten waren om de jacht te openen. Doelwit? Moi.

quote

Terug naar het begin
Mijn vriend was bijna jarig en om hem te verrassen kluste ik een hip salontafeltje in elkaar. Alles was klaar en op de donderdag voor zijn verjaardag moest ik alleen nog even de glasplaat ophalen. Vol goede moed sprong ik op de fiets, maar eenmaal aangekomen bleek de plaat te groot en te zwaar om per fiets te vervoeren.

“Dit is je kans!”
Terwijl ik nadacht over een mogelijke oplossing, hadden de glaszetters het al bedacht. “Vraag haar dan!” hoorde ik de man links enthousiast roepen. “Ja, inderdaad! Nog geen 10 minuten geleden zei je dat je op zoek was naar een mooie vrouw en nu staat ze hier”, vulde een ander hem aan. Ik voelde dat ik een kleur kreeg en probeerde er met een grap onderuit te komen. Tevergeefs. Toen de baas tot slot grapte dat ‘dit zijn kans was’, ging hij overstag. “Uhh ja, ik kan je wel even brengen met m’n bus?”, hoorde ik hem uiteindelijk verlegen opperen.

“Nee joh”, zei ik. ‘Wel relaxt’, dacht ik en zo zat ik een paar minuten later – met fiets en glasplaat – in zijn bus. De grote bus moest twee keer steken om de bocht van mijn smalle straat te kunnen maken en zo kwam ik met veel bombarie aan. Glaszetter Lukas tilde mijn fiets uit de bus, terwijl mijn buurman over de straat riep dat ik het maar weer mooi voor elkaar had. Erg onopvallend ging het allemaal niet, en dat terwijl mijn vriend elk moment thuis kon komen van zijn werk en natuurlijk van niets wist. Great.

“06… en X Lukas”
Nadat ik de plaat binnen had gezet en naar buiten liep om Lukas gedag te zeggen, stond hij al klaar. Hij drukte een briefje in mijn hand met daarop zijn telefoonnummer en rommelig –X Lukas- geschreven, zei haastig gedag en stapte zijn bus in.

Soms heb je van die momenten dat je subtiel zou willen zeggen dat je een vriend hebt, maar je daar geen enkele aanleiding toe vindt. Van die momenten dat je de ene seconde denkt dat je het nonchalant gaat laten vallen en het andere moment het ongemakkelijk vindt om daarmee te suggereren dat hij iets van je zou willen.

Bedankt voor je hulp Lukas. Ik hoop dat je snel een leuke vriendin vindt en haar vol trots kunt showen aan je collega’s. Want dan ben jij de lachende derde!
perfectCC foto: Micadew
CC gif: Tumblr
Lees hier meer blogs van Fleur