Kan Werners hoofd verwijderd worden?

Het Internet kan confronterender zijn dan een spiegel. Dat weet iedereen die ooit meedeed aan de populaire website ‘Hot or Not’. Esmée van Kampen, het bekendste meisje van de Plusreclame, zal haar eigen naam niet Googlen. Als je leest wat ze schrijven over haar, dan besef je pas hoe schaamteloos mensen kunnen zijn als ze zich verschuilen achter een anonieme forumnaam. Sinds kort is er ook ergens op het forum van Viva.nl een plekje waar men zich ongegeneerd heeft uitgesproken over mijn uiterlijk.

Gezellig
Lees even gezellig mee:
‘Als ik een topic open, dan spring ik in een keer naar de onderkant van de pagina, om de laatste berichten te zien. Als ik dat nu doe, zie ik een enorme balk, met daarin onder andere de niet al te knappe aanblik van Werner. Kan die balk verwijderd worden? Zo niet, dan tenminste Werners hoofd?’
En dit prachtige stukje tekst werd voorafgegaan door het volgende woord, in krachtige kapitalen: KLACHT.

Onweerstaanbaar
Nou weet iedereen wel dat smaken verschillen, maar zelf ben ik het niet helemaal oneens met de persoon die dit bericht op het forum plaatste. Als ik ’s ochtends in de spiegel kijk, voel ik niet onweerstaanbaar de behoefte om ‘Het is moeilijk bescheiden te blijven’ te gaan zingen. Het woord onweerstaanbaar komt niet eens in me op. Maar om nou te zeggen dat ik mijn hoofd verwijderd wil hebben? Liever niet, ik ben er toch wel aan gehecht. Zo heb ik prima smaakpapillen. En ik adem in via de neus die erop zit. Daar is die neus prima voor.

Individueel element
Gelukkig voor de klagende forummer schoot iemand haar te hulp. Ik citeer: ‘Werners hoofd kun je verwijderen met…. Add block plus.’ Kort daaronder stond een blije reactie: ‘Yes! Met Adblock ben ik inderdaad van Werners hoofd af. Fijn! Bedankt! Ik had geen idee dat je ook individuele elementen kunt blocken.’ Ineens is mijn hoofd een individueel element. Een niet al te knap individueel element bovendien, dat zonder veel moeite kan worden verwijderd met een programma dat irritante reclameboodschappen van je beeldscherm wegvaagt.

Huilen
Dat ik door totaal onbekenden op mijn uiterlijke imperfectie wordt gewezen is niet leuk. Het is ook gewoon onbeleefd. Maar ga ik huilen wanneer ik zoiets lees? Absoluut niet. Ik kan er zelfs om lachen, alleen niet zo erg hard. Waarom het mij zo weinig doet? Dat komt omdat ik alweer een tijd geleden in één klap ben genezen van al mijn frustraties over mijn uiterlijk. Dat is vanwege mijn vrouw. Zij houdt van al mijn individuele elementen en ze ziet er zo leuk uit dat ik de meeste tijd gewoonweg mijn eigen hoofd vergeet. En dat helemaal zonder Add block plus.

CC Foto: Privébezit (helaas)