Dat wil ik ook!

Het gras is altijd groener onder de douche van mijn vriendinnen. Daarmee bedoel ik trouwens niet dat het allemaal zulke viespeuken zijn dat er wilde gewassen in hun badkamers groeien. Iedere keer als ik ‘s ochtends na een avond kletsen, stappen of films kijken bij een vriendin onder de douche stap, verbaas ik me erover hoeveel lekkere doucheproducten daar staan uitgestald. Keuze uit twee verschillende scrubs, drie soorten douchegel en vijf gezichtsmaskers. Zelfs de shampoo ruikt lekkerder dan die bij mij thuis.

Bob ik?
Als ik het vervolgens tegen de vriendin in kwestie zeg (‘Jij hebt zúlke fijne spulletjes onder de douche!’), is het antwoord steevast een verbaasd: ‘Vind je? O, ik vind jouw douchespullen juist altijd veel lekkerder.’ De reden hiervoor is denk ik simpel: we zijn vrouwen. Alles wat wij zelf niet hebben is automatisch aantrekkelijker, interessanter of lekkerder. Als ik kort haar heb, wil ik eigenlijk het liefst een mooie lange bos haar, want dat stond dat ene meisje in de trein laatst zo goed. Maar nu ik de afgelopen drie jaar mijn haar heb laten groeien en het inmiddels tot voorbij mijn schouderbladen valt, let ik ineens op vrouwen met vlotte bobkapsels. Zou ik…

Het sap is groener
Hetzelfde geldt voor alle eetgerelateerde zaken. Als ik besluit gezond te eten, ben ik jaloers op de mensen in mijn omgeving die wél repen chocolade en zakken chips naar binnen stouwen. Dat is zo lekker! Aaaaah, dat wil ik ook! Maar zodra ik toegeef aan mijn vreetverlangens en net de eerste hap overheerlijke roomchocolade op mijn tong laat smelten, vallen de foto’s van de gezondheidsfreaks in mijn timeline me juist ineens op. Groene drankjes, hardloopfoto’s die om 6 uur ‘s ochtends zijn genomen, mooie platte bikinibuiken. Misschien toch tijd voor een verandering van levenshouding? (Maar eerst neem ik nog een blokje chocolade.)

Gewoon
Toch heeft het weinig zin om naar de winkel te rennen voor een hele voorraad douchetroep. Zodra ik iets zelf heb, ontdek ik er ineens ook de nadelen van. Die ene bodyscrub is ook maar gewoon scrub als je hem iedere dag gebruikt; mijn kapsel zit ongeacht de lengte ‘s ochtends gewoon weer in vogelstandmodus; en er bestaat vast wel een goede balans tussen groen drab-ontbijt en af en toe wat chocolade.

Foto: Björn Bechstein