Wild plassen

Soms gaat urineren er wild aan toe. Dit bleek afgelopen weekend maar weer eens, tijdens Koninginnedag.

Spontane incontinentie

Zodra er alcohol in het spel is treedt er overal spontane incontinentie op. Je plas langer dan een halfuur ophouden is er niet meer bij. Ik ondervind het probleem aan den lijve. Als er één wijntje in gaat dan moeten er drie wijntjes uit. Als je me kwijt bent in de kroeg dan kun je me negen van de tien keer terugvinden in de rij voor de toiletten. Hèt struikelblok van Koninginnedag vieren in een grote stad is voor mij ieder jaar weer: waar ga ik plassen?!

Achteraansluiten of boven de beerput
Bij iedere kroeg kun je al op het terras achteraan de rij benauwd hupsende meisjes aansluiten. De rij voor de Python in de meivakantie is er niets bij. Dan zijn er de Dixies. Felblauwe huisjes van een vierkante meter met een tank chemische rotzooi eronder waar je veilig je behoefte in kunt doen. Mits je ingeënt bent tegen tetanus, hepatitis A, B en C, malaria en chlamydia.

Voor de Dixies zit meestal een wc-juffrouw vierkant binnen te lopen achter haar schoteltje, bus ongebruikte wc-verfrisser en bordje met ‘€1’ erop. Deze manier van plassen is, in verband met zeik op de muren en stront op de bril, alleen aan te raden met de volgende tactiek:

De Dixi-tactiek
Men betreedt het hokje in duo’s. Persoon één gaat wijdbeens tegen de turkooizen deur aan staan, in de fouilleerhouding (deze houding ken ik uiteraard alleen van tv). Persoon twee hurkt boven de beerput en omhelst de bovenbenen van persoon één. Persoon één geeft, indien aanwezig, een stukje keurig gevouwen wc-papier aan. Wissel van positie.

Haske strafbaar
Bovenstaande aanpak werkt goed, maar heeft niet mijn voorkeur. Liever laat ik alles de vrije loop in de natuur. Wildplassen ja. Haske strafbaar, weet ik, maar soms kun je niet anders. Zoals om vier uur ’s nachts als alle kroegen al gesloten zijn. Of op Koninginnedag. Let er wel op dat er altijd een betrouwbaar persoon op de uitkijk staat.

Politie!
Ik benadruk nog één keer: zet een BETROUWBAAR persoon op de uitkijk. Niet iemand die, als je net je positie hebt ingenomen en de sluisdeuren open zet, voor de grap “Politie!” schreeuwt. En dat jij dan met je panty op je knieën tussen de auto’s uit kruipt, gebukt langs de gevels rent en je vervolgens probeert te verstoppen achter een parkeerautomaat.

Eindelijk uitgezeken

Plassen op Koninginnedag, het blijft een ramp. Voor een schoon toilet wil ik best een euro neertellen, maar niet voor een dampende pispot waar de uitwerpselen van de muur lopen. Zo, en nu ben ik klaar met zeiken. Koninginnedag 2012, ik kan niet wachten.

CC foto: recubejim