WK-blog: A girl’s best friend

wk-blog

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan de wedstrijd van gister nauwelijks navertellen. Ja, ik weet dat we gewonnen hebben. Dat we een (onverdiende!) penalty tegen kregen. En dat Daley’s spijkerharde torso af en toe door z’n tenuetje scheen. Maar de belangrijke spelmomenten? Al sla je me dood. En dat komt, denk ik, door het vrouwonvriendelijke spel dat gespeeld werd.

Dezelfde tatoeageboer
Vrouwonvriendelijk in de zin van: er werd niet gevoetbald, er werd gewacht op een aanval van de Aussies, het was saai om naar te kijken. Ik kreeg dan ook last van afdwalende gedachten (waarom spelen we eigenlijk niet in het oranje? Die Kluivert heeft wel een beetje een dikke kop gekregen zeg. Seriously, hebben alle spelers dezelfde tatoeageboer ofzo? Waarom verandert elke supporter – waarvandaan ook – in een uitzinnige idioot zodra er een camera op ze gericht wordt, is dáár al weleens onderzoek naar gedaan?) en zag de mensen om me heen in hun telefoon duiken, de menukaart van het café spellen en opzichtig andere Oranjefans uitchecken.

Cameraflirt
Na twintig minuten viel dan eindelijk ons eerste doelpunt. Iedereen door het dolle, handjes in de lucht, Robben die als een soort The Voice-kandidaat met de camera flirt. Maar we zaten nog niet of de tegengoal werd al gevierd door de kangoeroes op de tribune. Ja hoor, daar gaan we weer. Hoeft Oranje weer niet aan de bak. Is het raar om hier m’n nagels te lakken?

Skippy in z’n hemd laten staan
Voor mijn gevoel – pin me er niet op vast; ik heb dus niet alle wedstrijdverslagen erop nagelezen – werd het pas spannend toen Diamantje erin kwam. Schaartje hier, een-tweetje daar, voorzet op Van Persie, hoppa: z’n eerste WK-doelpunt ooit. Held! (Zeg ik namens alle vrouwen in het café die ineens wel weer puntje stoel zaten.) Wie was die jongen die Skippy in z’n hemd liet staan en de leeuwen voorzag van een verse stoot adrenaline? Memphis Depay, zo bleek toen ik ‘het diamantje van PSV’ googelde. Hij is pas 20, brak afgelopen seizoen zijn oogkas (?!), houdt wel van een beetje bling-bling en kijk nou toch naar de foto die hij trots via Instagram deelde! Die schitterogen! Als die z’n (bij)naam geen eer aan doen, weet ik het ook niet meer.

Beeld: Instagram Memphis Depay