Een wolf in schaapskleren

Een wolf in Luttelgeest. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het een moderne variant op een eeuwenoud sprookje is. Maar dat was het niet, het was keiharde realiteit: er was een wolf aangetroffen in Nederland! Een dooie wolf, dat wel. Maar toch……

Het heeft het nieuws eventjes beziggehouden (is het een hond? Is het een wolf? Hoe komt hij hier terecht?) toen gisterenavond bleek dat het toch om een soort van sprookje ging. De hele commotie rondom deze hondachtige is zeer waarschijnlijk één grote grap.

A dog named Rubella
Tegelijkertijd is er nog ergens in Nederland een bijzondere hond gesignaleerd, waarvan ik ook hoop dat het een grap is. Ik las namelijk dat er in de zogenoemde biblebelt er na de mazelen er nu ook bij diverse kinderen rode hond is vastgesteld. Ongelooflijk vind ik dat. Natuurlijk is rode hond een vrij onschuldige ziekte (behalve voor zwangere vrouwen overigens, dan kleven er nog aardig wat risico’s aan) maar als toch de keuze om niet ziek te worden binnen handbereik ligt, waarom zou je je kinderen die ellende dan niet besparen?

Ik begrijp het niet. Ik lees over een uitbraak van de mazelen. Honderden zieke kinderen, waarvan een aantal zo ziek dat ze in het ziekenhuis zijn opgenomen. Enkel en alleen omdat er dus ouders bestaan die vinden dat “de mens niet vooruit kan en mag lopen op Gods voorzienigheid”. En hun kinderen dus niet inenten. Terwijl er zich bij mazelen soms ernstige complicaties kunnen voordoen, zoals blijvende doofheid als gevolg van oorontsteking, levensbedreigende longontsteking of zelfs een acute hersenontsteking met vaak blijvende hersenschade. Waarom zou je dat willen voor je kind?

Kort door de bocht…
Ik ga maar even kort door de bocht. Als moeder zijnde vind ik dat ieder kind het beste verdient. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als er toch opties zijn om kinderen tegen sommige zaken te beschermen dan vind ik het moeilijk te verkroppen dat hier geen gebruik van wordt gemaakt. Ik gun iedereen zijn of haar geloof, maar ik gun vooral die kinderen het allerbeste.

Het liefst zou ik zo’n ouder op de man af willen vragen of hun liefde voor God groter is dan de liefde voor zijn/haar eigen kind. En als het antwoord daarop God is, dan is hun geloof wat mij betreft in dit geval ook gewoon een wolf in schaapskleren.

Eigenlijk hoop ik morgen op het nieuws te horen dat dit ook allemaal één grote grap is…….

Bron foto: Fremlin