Blog: Yolanthe, ben je nou leuk of niet?

yolanthe

Toegegeven: ik ben een sucker voor foute RL-soaps. Jaren geleden verheugde ik me al wekelijks op de nieuwe uitzending van De Bauers, De Pfaffs of Effe geen cent te makken. Nu staat de levensstijl van Frans Bauer en René Froger mijlenver van die van mij af, maar toch was het vermakelijk en leuk om te zien. De hoofdpersonen zijn immers sympathiek.

Slinkende hersencellen
Tegenwoordig lijkt iedereen een RL-soap te kunnen krijgen. Neem Andy en Melisa. Hij was ooit een voetballer (en dan niet eens van het Van der Vaart- of Sneijder-kaliber); zij heeft weleens wat intieme delen laten zien in de Playboy. Verder doen ze weinig (vooral Andy ligt 99% van de uitzending gewoon op de bank te vegeteren), maar als echte real life-junkie moest ik natuurlijk een uitzending zien. Met de minuut voelde ik mijn eigen hersencellen slinken. Ik hou best van crap-tv, maar er zijn grenzen. Dus ik hield het bij één aflevering.

Sinds vorige week worden alle real life- en showbizzliefhebbers door SBS getrakteerd op een programma waarin het leven van Yolanthe Sneijder-Cabau centraal staat. Natuurlijk, ik moest kijken. Ik weet namelijk nooit hoe ik over Yolanthe moet denken. Aan de ene kant vind ik haar best leuk; ze doet sympathieke dingen voor het goede doel. Plus: in tegenstelling tot veel andere voetbalvrouwen poepte ze er na haar huwelijk niet gelijk twee kinderen uit, maar is ze druk bezig met haar carrière. Verfrissend. Aan de andere kant doet ze ook vreemde dingen met haar gezicht en tanden en zegt ze weleens iets waarbij ik m’n wenkbrauwen optrek.

Wat ik heb geleerd over Yo
Ik hoopte dat Yolanthe (de superoriginele titel van de soap) me eindelijk antwoord kon verschaffen op dit grote Yo-dilemma in mijn leven. Want is ze nou leuk of niet? Of geen van beide?
Ik val maar gelijk met de deur in huis: ik weet het nog steeds niet. Er gebeurde namelijk niet zoveel in de soap. Wel weet ik nu dat Yolanthe:

* ontbijt met brood met pindakaas en hagelslag (wat is ze gewoon gebleven!)
* altijd rondloopt in een merkloos wit hemdje, waarmee haar ultra-smalle taille en ronde boezem goed geëtaleerd worden
* woont in een huis van 700 vierkante meter (met een prachtig uitzicht), maar daar niet zoveel van ziet, want…
* drie keer per week de wereld rondvliegt (waar ik wel bewondering voor heb, want ik word al nerveus van één vliegreisje per jaar)

Nee, erg spannend was de eerste aflevering van Yolanthe niet. De uitzending trok 642.000 kijkers, dus ik denk dat velen het met me eens zijn. Maargoed, ik heb nog steeds geen duidelijk beeld van Yo, dus ik ga wederom weer vele slapeloze nachten tegemoet. Wellicht dat de komende aflevering meer duidelijkheid biedt. Nu ben ik benieuwd: wat vinden jullie van deze nieuwste reality-diva aan ’t front?