Ze denken aan seks. En veel.

Na al die jaren was ik er nog steeds niet uit. Vele verhalen, vele verdenkingen en onderzoeken verder vroeg ik me nog steeds af: hoe vaak denken mannen aan seks? Zeker dagelijks, toch?! Ja dat wel, besluit ik. Maar de hele dag door? Dus ook die collega? Voeren zijn gedachten hem mee naar blote vrouwen met zongebruinde lichamen die de golven van de woeste zee trotseren, terwijl ze eigenlijk die ene omzetberekening moeten doorvoeren?

Jude Law
Vrouwen niet. Oke, weinig. Minder. In ieder geval ánders. Wat moet je ook precies denken dan? Hoe die man, die op dit moment tegenover mij in de trein zit, bloot op mijn bed ligt terwijl hij mij naar zich toe wenkt? Of hoe zijn piemel eruit ziet? Zou hij een vlees- of bloedpiemel hebben? He. Bah. Daar wil ik helemaal niet aan denken en dat doen we dan ook niet. Vrouwen fantaseren liever over vakanties en welke dromen we willen waarmaken. Misschien een enkele keer hoe het is om tijd met die mooie man te spenderen. Of hoe romantisch het zou zijn als Jude Law ook een keer dronken op onze deur aanklopt en dan bij voorkeur in zo’n Engelse cottage bedekt met sneeuw, net voor de kerst.

10 minuten
Terug naar de mannen. Ik wil het weten. Hoe vaak precies? Dus ik vroeg het vorige week aan het nieuwe mannenpanel. En inderdaad. Ze denken aan seks. En veel. Niet de hele dag, maar wel veel; Als ze op straat mooie vrouwen zien lopen, een spannend billboard zien, in het park, op het strand of in de kroeg. Het minste of geringste zet ze aan tot het denken aan seks. Máár zei één van de mannen quasi-trots: “We kunnen heus wel tien minuten een gesprek met je voeren zonder ons af te vragen welke lingerie je aan hebt, hoor.” Fieuw. Relaxed. 10 minuten.

Vol hoofd
Het is dan natuurlijk ook niet zo gek dat mannen veel vergeten. Die arme zielen hebben al genoeg aan hun hoofd. Of ‘in’ hun hoofd, moet ik zeggen. Laatst hoorde ik een man vragen op welke dag de vuilnis ook alweer naar buiten moest. En dat terwijl deze persoon in kwestie al 30 jaar in hetzelfde huis woont! En dat mannen week in, week uit vergeten dat de wc een schrobbeurt kan gebruiken, er toch echt geregeld een stofzuiger door het huis gehaald moet worden en dat je de sokken niet in een bolletje in de wasmand moet gooien, vergeven we ze. Ze hebben hun hoofd immers vol. Met seks.

CC foto: twitchphoto