VIVA stopt

VIVA stopt

VIVA stopt

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Als je niet kunt klaarkomen tijdens de sex

blog zimra geurts

Natuurlijk komen niet alle vrouwen even makkelijk klaar. Sterker nog: het merendeel van de vrouwen komt niet klaar tijdens de sex, of van penetratie alleen. De enige persoon bij wie ik ooit klaarkwam tijdens de sex, is mijn vriend, en dat ging ook niet direct. Voor mij en een heleboel andere vrouwen geldt dus echt dat we ons compleet op ons gemak moeten voelen voordat we onszelf volledig kunnen laten gaan. Maar zelfs wanneer je echt helemaal op je gemak bent bij iemand, lukt het ongelooflijk veel vrouwen niet om door penetratie alleen klaar te komen, of überhaupt een orgasme te krijgen.

Ik denk dat het in veel gevallen helpt als vrouwen eerst hun eigen lichaam goed leren kennen. Dus door vaker ‘even lekker met jezelf op ontdekkingsreis’ te gaan en jezelf écht goede orgasmes te bezorgen. Zo ontdek je waar je naar op zoek moet, wat er werkt voor jou en wat je persoonlijke triggers zijn. Dat moet je vervolgens ook nog tegen je (bed)partner durven te zeggen – een beetje hinten hier en daar is vaak niet altijd genoeg, je moet echt het lef hebben om duidelijk te zijn.

Iets wat voor mij ook erg goed werkt, zijn kegeloefeningen. Een kegeloefening houdt in dat je de spieren rond je vagina even aanspant, loslaat, opnieuw aanspant, weer loslaat, enzovoort. Een beetje zoals je doet wanneer je heel nodig moet plassen, maar het nog even moet ophouden omdat er geen wc in de buurt is. En nu ben ik er dus achter gekomen dat je door middel van diezelfde kegeloefeningen je orgasme een soort van kunt ‘opwekken’. Dus als je, terwijl je heerlijk ligt te sexen met je partner, voelt dat je richting orgasme gaat en het niet helemaal wil lukken – je moet er trouwens niet te veel over nadenken – gooi er dan gezellig een paar kegeloefeningen tegenaan. Misschien wordt het dan nét iets makkelijker om tot dat felbegeerde hoogtepunt te komen. Niet te hard aanspannen uiteraard; je wil zijn piemel ook weer niet ‘fijnknijpen’.

Geen idee of dit voor iedereen geldt, iedere vrouw en elk lichaam is natuurlijk weer anders. Maar bij mij werkt het vaak wel. Ik zou zeggen: het is het proberen in elk geval waard!


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Vagina
Speel hard to get

Bilmassage

SM

De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven