Blog Zimra: Ik haat wintersport!

Ik heb inmiddels alweer een weekje wintersport erop zitten. Dit is de tweede keer dat ik mee ben geweest op de wintersport met mijn schoonfamilie.

Toen mijn vriend mij voor het eerst uitlegde wat een wintersportvakantie precies inhoudt, dacht ik ok… Sporen jullie wel? Op naar de kou en de sneeuw, je dik aankleden, vroeg je bed uit om vervolgens op latten of een bord van een besneeuwde heuvel af te gaan – en dan dit elke dag weer precies hetzelfde, een hele week lang.

Elke dag. Opnieuw. Een hele week.

Elke dag kou, elke dag sneeuw, elke dag vroeg op en elke dag met zijn allen van die besneeuwde heuvels af.

Doe mij een zomerdansvakantie

‘Die besneeuwde heuvels heten pistes en het is echt heel leuk!! Ga mee!’, was de superenthousiaste reactie van mijn vriend.
Maar ik snapte er niks van, waarom noemen mensen dit een vakantie? Ik ken bijna niemand die van winter houdt en weinig mensen die van sporten houden. Waarom zou je die twee akelige woorden dan afsluiten met het woord ‘vakantie’… Dat ging voor mijn gevoel compleet tegen alle logica in. Doe mij dan liever een ‘zomerdansvakantie’ of zo, dacht ik!2014-03-20 12.18.27

Toch ben ik het afgelopen jaar maar meegegaan, omdat de après-ski en het samenzijn met de hele familie me toch wel aanspraken. Nu denk je vast dat ik er na die vakantie compleet op teruggekomen ben en dat ik nu een supergrote fan ben van skiën, sneeuw en alles wat daarbij hoort. Dat is dus niet het geval. Sorry!

Ik heb het echt geprobeerd, afgelopen jaar. Elke dag geskied – tot ik er op een gegeven moment nog goed in werd ook. Alsnog dacht ik: Mijn god, waarom doen mensen zichzelf dit een week lang aan? Why?

Even helemaal anders

En dus heb ik mijn vakantie dit jaar lekker helemaal anders ingedeeld! Heerlijk de sauna, stoombad en bubbelbad in terwijl de rest op de pistes waren. Superveel lol hebben met nichtje en neefje die toevallig ook de grootste schatjes zijn op deze planeet! We hebben een leuke sneeuwpop gemaakt samen, mooie gezellige boswandelingen gemaakt en zijn zelfs afgegleden van onze eigen gemaakte sneeuwglijbanen.

Lekker rustig wat gelezen in het zonnetje op ons terras, muziekje aan, beetje door het huis heen dansen als je alleen bent (altijd leuk!) en dan, zodra de rest klaar is met al die gekkigheid op de pistes waar ze zo bizar veel plezier in hebben, gezellig samen aan de borrel!IMG_20150322_092342

Vraag mij waarom ik de wintersportvakantie zo leuk vind? Je krijgt waarschijnlijk totaal geen antwoord zoals dat van al die fanatieke mensen die echt oprecht van wintersport houden. Ik houd van de wintersportvakantie om familie! Een week lang heerlijk genieten van elkaars gezelschap, lol maken, spelletjes spelen, borrelen, sneeuwpoppen maken, kletsen in het zonnetje en gewoon met elkaar zijn. Want dit gebeurt oprecht alleen op deze manier tijdens de wintersportvakantie, zo zonder verdere afleiding gewoon heerlijk bij elkaar zijn. En dat… is priceless!