Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Minder vlees eten = goed voor de lijn

blog zimra geurts

Wil je een paar kilootjes kwijt? Mijn tip: eet minder vlees. Ik ben een tijd lang vegetarisch geweest en ik probeer nog steeds zo min mogelijk vlees te eten. Ik merk echt dat het een positief effect heeft op je lijn als je vlees wat vaker vervangt door vis of groente.

Ik werd ooit vegetarisch omdat ik het zielig vond om dieren te eten. Twee jaar lang at ik geen enkel stukje vlees. En hoewel ik een enorme bourgondiër ben, ging me dat heel gemakkelijk af. Elke keer als ik trek had in een stukje vlees dacht ik aan de dieren: waarom zou ik die eten? Maar dit was in de periode dat ik worstelde met eetstoornissen. Toen ik daar eindelijk helemaal overheen was, besloot ik om weer regelmatig vlees en vis te gaan eten om een zo’n gezond mogelijk eetpatroon aan te nemen en mijn lichaam weer gezond te maken.

Ik merkte dat mijn lichaam daar ook echt baat bij had. Maar nu ik alweer een hele tijd eetstoornisvrij ben en mijn lichaam gezond is, ben ik weer aan het minderen met het eten van vlees. Helemáál vegetarisch ben ik niet meer, maar ik ga er wel heel bewust mee om. Deels omdat ik toch een licht schuldgevoel heb omdat ik twee jaar vegetarisch ben geweest, maar vooral omdat het echt beter is voor je gezondheid en je lijn om vlees wat vaker te vervangen door iets anders.

Dus als je graag wat wilt afvallen, zou ik adviseren om het gewoon eens een maand uit te proberen. Breng eerst in kaart hoeveel vlees je eigenlijk eet per week en vervang het hier en daar voor vis of groente. Maak na die maand de balans op: voel je fitter en zit je lekkerder in je vel? Waarschijnlijk wel. En check of het iets heeft veranderd aan je gewicht. Vaak wel! Een keertje proberen kan geen kwaad toch?


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Speel hard to get

Bilmassage

SM

De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0
Regen & zon, altijd goed voor seks

Beeld: Hans-Peter Velthoven