VIVA stopt

VIVA stopt

VIVA stopt

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Niet nat genoeg

Veel vrouwen hebben tijdens de sex af en toe het ‘probleem’ dat ze niet of niet voldoende nat worden. En dat kan aan verschillende dingen liggen. Het heeft natuurlijk vooral alles te maken met opwinding: ben je wel echt geil of toch niet helemaal in de stemming?

Maar zelfs als je al redelijk in the mood bent, staat of valt alles met een goed voorspel dat ook even mag duren. Daardoor raak je pas echt opgewonden en dan komt dat nat worden vanzelf.

Oké, laten we er even van uitgaan dat het met dat voorspel goed zit. Dan nog zou het voor een hoop vrouwen goed zijn om het allemaal een beetje los te laten. Veel vrouwen zijn, als het aankomt op sex, geneigd om zichzelf onder druk te zetten: ik moet opgewonden raken, nu.

Op het moment dat hun (bed)partner een move maakt en dus laat zien dat hij of zij zin heeft in sex, beginnen veel vrouwen onbewust te denken dat hun ‘best friend below’ meteen nat nat nat moet worden. Juist daardoor gebeurt het tegenovergestelde: ze denken alle opwinding stuk, raken gespannen en staan als gevolg daarvan juist droog ‘down under’.

Ik weet dat het niet voor iedereen even makkelijk is, maar probeer niet met je hoofd maar met je lijf te reageren op zo’n move van je partner en daarop verder te anticiperen. Nadenken is killing voor de stemming, dus laat je hoofd erbuiten. Sex doe je met je lichaam ;). Waar je je hoofd dan wel weer voor mag gebruiken, is fantaseren. Sluit je ogen en voer jezelf in gedachten mee naar een plek die voor jou staat voor romantiek, liefde, genot. Daarvan raak je waarschijnlijk extra ontspannen en dan gaat daaronder ook van alles stromen.

Nog een tip is variatie. Probeer eens sex te hebben op een andere plek, op een ander moment of op een net iets andere manier dan normaal. Grote kans dat je sneller opgewonden – en dus ook natter – wordt, omdat het nieuw en spannend is.

En dan ten slotte nog het sleutelwoord: communicatie. Voel je dat je gewoon graag éven iets langer gevingerd enz. wordt, omdat je dan net even meer opgewonden en nat bent voor de sex? Zeg dat dan gewoon. Je vagina is geen apparaat met een aan-en-uitknop.

Communiceren kan ook zonder woorden. Durf de ander aan te sporen in de manier waarop er met je wordt gespeeld. Moet hij of zij misschien net even iets meer naar rechts, geef dat dan teder aan met je hand of stuur de actie op een speelse manier de juiste richting op 😉

Zimra heeft haar eerste pornafilm geregisseerd! Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Check de video.

Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Speel hard to get

Snackbar? Ja, lekker!
Minder vlees eten = goed voor de lijn
De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0
Regen & zon, altijd goed voor seks