Blog Zimra: No Make-up Monday

Toen ik vorige week een beetje rondkeek op Instagram, ontdekte ik een heel leuk hashtag-initiatief. Net zoals je bijvoorbeeld de #throwbackthursday (#tbt) hebt, is er nu ook de #nomakeupmonday (#nmm).

Het houdt in dat je elke maandag een fotootje post van jezelf op jouw Instagram-pagina zonder make-up op. Demi Lovato is degene die hiermee is begonnen en ik vind het echt een topinitiatief! In plaats van elke dag alsmaar selfies te posten, waarop we leuk opgemaakt zijn en er ‘zo goed mogelijk’ uit proberen te zien, gaan we een dagje tussendoor back to basics door gewoon trots een mooie make-up loze foto posten! 🙂

Demi Lovato

Positief effect

Er is natuurlijk helemaal niks mis met foto’s posten van jezelf met een mooie make-up-look, maar omdat dit bijna overal tegenwoordig de overhand heeft denk ik dat dit initiatief meerdere positieve effecten kan hebben op jonge meiden en vrouwen.

Als je af en toe ook eens leuke make-up-loze selfies voorbij ziet komen, neemt dat de druk van het er altijd zo ‘perfect’ mogelijk uit ‘moeten’ zien een beetje weg en leer je jezelf zonder make-up op ook steeds meer waarderen.

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon hartstikke goed voor je huid als je af en toe ook even een dag géén make-up draagt! Ik zelf draag sowieso alleen make-up als het echt ‘moet’. Heb ik een dagje niks te doen of ben ik alleen onder vrienden/familie, dan zal je mij haast nooit met make-up op zien. Misschien alleen af en toe een beetje mascara, maar ik probeer echt zoveel mogelijk mijn huid/wimpers etc. met rust te laten wanneer dit kan. IMG_89015485940528

Geen idioot

Toegegeven, het is voor mij wel extra makkelijk omdat ik vrij kansloos ben ik het opmaken van mezelf, dus ik lijk sowieso al minder op een idioot als ik van de kwasten af blijf.  Maar ook al ben jij er wél super getalenteerd in, probeer ook mee te doen met dit topinitiatief! Laten we allemaal gezellig elke maandag met trots zo’n mooie ‘naakte’, make-up-loze selfie posten. Ik denk dat het super fijn zal voelen om dat te doen. Who’s with me?