Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Sexuele ongemakken

blog zimra geurts

Dat sex niet altijd even soepel verloopt, weten we allemaal. Soms is het vuurwerk, een andere keer voelt het helemaal niet zo goed. Ik verbaas me erover hoeveel mensen daar niet eerlijk over zijn tegen hun partner. Waarom eigenlijk niet?

Misschien willen ze hun (bed)partner niet teleurstellen, misschien schamen ze zich zelfs wel een beetje. Tijdens de sex kunnen allerlei dingen zorgen voor ongemak. Ineens krijg je kramp in je kuit. Of pijn in je vagina of piemel. Er kan iets gaan irriteren of jeuken of je krijgt ineens een steek in je onderbuik.

Wat dan heel belangrijk is: trek je mond open! Communicatie en eerlijkheid zorgen in elke relatie voor een beter sexleven, maar bij ongemakken is het helemaal van belang om daar open over te zijn. Doe je dat niet, dan heb je jezelf er alleen maar mee. Stel: je hebt kramp in je onderbuik of pijn in je vagina en je durft daar niks over te zeggen, dan kies je dus voor de pijn tot de sex voorbij is. Klinkt idioot misschien, maar toch zijn we daar allemaal weleens geweest. Niet goed!

Het duurt natuurlijk wel even voordat je helemaal op je gemak bent bij iemand en zoiets durft te zeggen. Maar probeer het toch zo snel mogelijk te doen. Je moet maar zo denken, iedereen heeft tijdens de sex weleens ergens last van (ja, óók mannen). Niks om je voor te schamen. Eerlijkheid en openheid zorgen alleen maar voor betere sex.


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Vagina
Speel hard to get

Bilmassage

SM

De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven