Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Vagina

blog zimra geurts

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij het RTL-programma ‘Koffietijd’, dat die week in het thema stond van ‘de vagina’. Dit omdat blijkt dat vrouwen dit onderwerp nog altijd als een soort taboe beschouwen.

Vrouwen hebben het niet snel over hun edele delen als ze samen gezellig een kop thee of glas wijn drinken. Ze vertellen elkaar niet eens hoe ze hun eigen vagina noemen. Ik noem haar weleens puni, fanny, pussy, foef, doos en kutje, maar er bestaan dus nog véél meer koosnaampjes, hoorde ik bij ‘Koffietijd’. Zo kwamen plassertje en spleetje het meest voor bij de antwoorden hoe vrouwen hun geslachtsdeel in hun jeugd noemden.

Gek eigenlijk, dat vrouwen nooit openlijk durven te praten over hun vagina en zich er zelfs bij de dokter voor schamen. Mannen hebben daar geen last van. Die ‘lullen’ maar al te graag over hun leuter. Vrouwen moeten dat toch ook gewoon kunnen? Hoogste tijd om dit ‘taboe’ te doorbreken, was de conclusie. En daar sluit ik mij helemaal bij aan.

Ik denk wel dat het ook een generatiedingetje is. Ik praat met mijn zussen, vriendinnen en moeder een stuk makkelijker over mijn vagina dan dat de vorige generatie dat deed. Maar dat dit onderwerp in 2016 nog steeds wordt gezien als taboe, is natuurlijk absurd. Door erover te praten kun je veel van elkaar opsteken. Maar je kunt ook je hart bij elkaar luchten en bovendien elkaar écht helpen.

Denk alleen al aan ‘vaginale ongemakken’. Heel vervelend als je daar last van hebt, maar je hoeft je er echt niet voor te schamen. Hallooo, je bent niet de enige met een vagina, ongeveer de halve wereld loopt er met eentje rond. Er zijn genoeg vrouwen die daar ook weleens last van hebben (gehad). Praat er gewoon over met je vriendinnen. Echt, dat helpt!


 

Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Speel hard to get
Bilmassage

SM

De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven