Blog Zimra: Zelf ijs maken met één ingrediënt

zelf ijs maken

Als grote ijsgek (en dan heb ik het over het heerlijke, romige ijs zoals bij de Italiaan) ben ik eens op Google gaan rondneuzen. Ik was benieuwd of je ook zelf ijs kunt maken, zonder ijsmachine. Ik stuitte toen op zoiets bijzonders, dat móet ik met jullie delen! Wat blijkt: zelf ijs maken is supermakkelijk!

Ok, je moet wel van bananen houden, maar als dat het geval is: let op! Het is namelijk mogelijk om van alleen banaan heerlijk, romig ijs te maken. Velen van jullie kijken vast nu heel gek je scherm aan, maar het is echt waar. Ik heb het zelf geprobeerd en het is ook nog eens supermakkelijk. Zo doe je het:

  1. Snijd de banaan in dunne plakjes, zoals je ook doet bij het maken van een smoothie.
  2. Stop de plakjes in een tupperware-bakje en doe deze in de vriezer. Wacht tot de plakjes helemaal bevroren en dus keihard zijn.
  3. Zijn ze bevroren? Doe de plakjes dan in de blender en zet deze aan op de hoogste stand.

En dan: magic! De banaan verandert gewoon letterlijk in heerlijk, romig ijs! Het krijgt dezelfde structuur als roomijs en het smaakt superlekker. Hoe dit precies tot stand komt, zal vast liggen aan één of ander scheikundig proces, maar daar kan ik me niet zo druk over maken. Het is snel, het is makkelijk, het is goedkoop, gezond en gewoon héél erg lekker.

Dus, voor alle ladies die bewust bezig zijn met gezond eten: dit is echt een uitvinding! Het smaakt alsof je een ontzettend calorierijk ijsje aan het eten bent, maar het enige dat je eet is een banaan.

Natuurlijk kun je aan je ‘ijs’ voor de afwisseling ook andere ingrediënten toevoegen, zoals vanille en kaneel. Leef je uit!

Beeld: iStock