Zimra’s banana loaf

Ik heb besloten om mijn secret (en ontzettend simpele) recept met jullie te delen voor het maken van een super easy, super lekkere banana loaf! 😀

Ik blijf er telkens opnieuw raar van opkijken wanneer mensen er nog nooit eerder van hebben gehoord. Vanwege mijn Engelse opvoeding ben ik ermee opgegroeid en ik heb serieus medelijden met mensen als ze de banana loaf nog niet eerder hebben geproefd, zó lekker is het.

Vooral omdat het – zeker op mijn manier – superduper makkelijk is om te maken, bak ik er weer eentje zodat iedereen het kan proeven en mijn grote liefde voor dit baksel kan begrijpen! 🙂20150504_004550

De meeste mensen denken bij de naam banana loaf aan plakjes banaan door, tussen of bovenop de cake, maar dat is lang niet zo lekker als wanneer je de banaan pureert en door de cakebeslag zelf heen mengt – zoals dat bij banana loaf hoort. De smaak van de banaan zit dan echt compleet door de hele cake heen en dat is een heerlijke combinatie. Het is hierdoor ook een lekkere smeuïge cake.IMG_20141026_002315

Recept!

Hierbij dus mijn ultra snelle en ultra makkelijke recept:

  1. Koop een pak fijne cakemix.
    (Nee dit is niet valsspelen, dit is profiteren van een topconcept waardoor je snel iets heerlijks in elkaar kunt zetten. En je proeft nul komma nul verschil, mijn mamsie had totaal niet kunnen raden aan de smaak dat ik het stiekem op deze versnelde manier bak… ;))
  2. Koop twee lekkere, rijpe bananen.
  3. In principe is dit de basis. Volg de instructies op verpakking op, maar voeg op het einde, vlak voordat je gaat mixen op de hoogste stand, de gepureerde bananen toe (pureer deze echt goed in de blender).
  4. Ik vind het altijd lekkerder om de cake wat spannender te maken door er nog meer heerlijkheid aan toe te voegen. Je kunt echt alle kanten op…IMG_20141026_133957

Mijn vriend vindt de loaf het lekkerst met wat stukken pure chocolade en macadamianootjes erdoorheen. Ikzelf prefereer het met witte chocolade. Roer dit niet door de cakebeslag heen, maar voeg het in laagjes toe. Giet dus eerst een laag beslag in je bakvorm, strooi daar dan wat stukken chocolade en nootjes overheen en herhaal dit een keer of drie.

Je kunt het dus zo gek maken als jij zelf wilt, net als met elke andere cake. Ik heb ooit eens een ontzettend goed gevulde loaf voor mijn vriend gemaakt met pure chocolade en macadamia-, cashew- en pistachenoten. Het is leuk om ermee te spelen, maar de smaak van banaan maakt het sowieso al goddelijk!

So there you go… The banana loaf! Geniet ervan! 🙂