Zimra’s nieuwjaar-resoluties

Yup, het is weer tijd om je pen en papier tevoorschijn te halen en je lijstje met nieuwjaar-resoluties op te schrijven!

Of… Als je je lijstje van het afgelopen jaar toevallig nog ergens hebt liggen, hang je die gewoon weer gezellig op – want grote kans dat de inhoud nog min of meer hetzelfde is.

Even serieus: waar slaan die nieuwjaar-resoluties nu eigenlijk op? Het is precies hetzelfde verhaal als dat ik (en waarschijnlijk heel veel van jullie) al jarenlang ‘morgen’ op dieet ga, maar uiteindelijk met dit ‘streven’ in mijn achterhoofd juist tien kilo wist aan te komen. Hmm….

Dus. Ik heb het nu compleet uitgevogeld voor het aankomende jaar! Ik weet al hoe ik het ga doen: tot nu toe werken dit soort resoluties meestal averechts, omdat je jezelf iets oplegt en daarbij vaak ook iets ontzegt. Daarom ga ik het dit jaar compleet andersom doen!

Ik schrijf een lijst vol met precies het tegenovergestelde van de resoluties die ik het afgelopen jaar had… En misschien, wie weet, gaan deze resoluties dan ook averechts werken. Et voilà, een stapje dichterbij het – eindelijk – bereiken van je ‘echte’ resoluties!

Benieuwd wat er allemaal op mijn to do-list voor 2015 zal staan?

  • Doorgaan met super weinig sporten!
  • Nog ongezonder gaan eten: die twee dagen per week waarop ik zelf kook, ook maar gewoon hop, de deur uit! Nog vaker kant en klaar- of afhaal-maaltijden…
  • Weinig mijn best doen om er ‘op mijn mooist’ uit te zien. Vooral zo vaak mogelijk make-uploos rond blijven lopen met een knot op mijn hoofd, dus.
  • Tot zo laat mogelijk in de nacht wakker blijven met chips voor de televisie.
  • Zo min mogelijk voor 10 uur ’s ochtends mijn bed uit.
  • Zo veel mogelijk dagen in de week alcoholische drank nuttigen.
  • Nog veeeel meer chocola eten!
  • Onze spaarrekening plunderen en gewoon helemaal geen geld meer sparen.
  • Minder tijd vrij maken voor familie/vrienden.
  • Zo min mogelijk nieuwe dingen uitproberen.

Het zien van zo’n lijstje op je koelkast elke dag is nogal confronterend, want als ik dit zo lees voel ik me niet bepaald trots. Dit lijkt eerder op een soort ‘Fuck It-list’ in plaats van die goeie voornemens om jezelf te beteren. En dus krijg ik dan juist zin om op natuurlijke wijze deze dingen juist niet meer, of een stuk minder, te gaan doen!

Who knows… Worth a try, toch! Het andere werkt toch niet 😉 Wanneer wij onszelf dingen te veel opleggen werkt dat juist averechts. Misschien werkt jezelf helemáál niks opleggen dan juist wel motiverend!

Alvast een HAPPY NEW YEAR gewenst van mij en succes met de resoluties!! 😀