Zoektocht naar geluk

Ik dartel op hoge hakken en was mijn haar één keer in de drie dagen. Lang, kort, ultrakort, maar eigenlijk altijd weer terug naar mijn favoriet: Bob.

De ene dag een baggy jeans, de andere dag een maxi rok. Verslaafd aan goede koffie, sigaretten en Zara. 1 meter 60, en dat vind ik best wel groot voor iemand die klein is. Charmant onhandig – klinkt beter dan ronduit lomp – ik struikel nog over een wattenstaafje. Een hopeloze romanticus en een emotioneel wrak. Ik koop altijd een straatkrant. Soms wel vier keer dezelfde in één week. Fulltime levensgenieter, behalve die ene week van de maand. Student journalistiek; iedereen met een krant onder zijn arm, ik met een stapel tijdschriften. Vaderloos. Een dorpskind, maar dromend van de wereld.

Ooit liep ik een marathon, nu een ‘hijger’ na vijf minuten op de fiets. Altijd een tandpastavlek op mijn rechterborst. Of eigenlijk borstje. En wenkbrauwen die ik te vaak epileer. Ik begin de dag met koffie en eindig met een wijntje. Wereldverbeteraar incognito. Ik woonde op een Grieks eiland met uitzicht op Turkije, nu vijf hoog in Sliedrecht en gelukkiger dan ooit. Een zwak voor barmannen en mannen met baarden.

26 en ik voel me een wandelende, rammelende eierstok. Modebewust, maar stiekem een kleine alto. Verliefd op de liefde van mijn leven, die mijn wereld zoveel mooier maakt. Hij heeft een baard. Ik begon een blog over mijn ‘teleurstellende’ leven en alle ongemakken die daarbij komen kijken. Nu nieuwe blogger voor Viva. En dat geloof ik nog niet helemaal. Open en bloot: Zo zenuwachtig als een hyperventilerende dwerg.

Vanaf vandaag sleur ik je mee in mijn zoektocht naar geluk. Ga met me mee naar de ongemakkelijke en soms pijnlijke momenten en laat mij jouw ongezouten mening weten.