De zoveelste liefde van mijn leven

“Dit is ‘m dan; de liefde van mijn leven.” Moeders kijkt bedenkelijk. Dat had ik natuurlijk kunnen weten. De vorige liefde van mijn leven heeft gisteren zijn vuile onderbroeken opgehaald, om vervolgens met de noorderzon uit mijn liefdesleven te vertrekken. Ok… Niet helemaal waar; dat was vanochtend. Maar de vorige liefde van mijn leven was toch niet echt de liefde van mijn leven. Dat wist ik al vanaf het moment dat hij de etenswaren in zijn koelkast begon te spiegelen, alsof het de koeling van de Albert Heijn was. En dat was het zeker niet. Die bijna lege pot mayonaise, 2 eieren en een pot zure bommen kwamen tenslotte bij de Lidl vandaan.

“Hij is kaal”, zegt mijn moeder, terwijl ze weer bedenkelijk naar zijn glimmende ronde schedel kijkt.

Kaal of niet, ik huppel graag met mijn wapperende ongekamde haar achter deze man aan. Of liever huppel ik er naast. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar achter een jongen aangestrompeld. Het beviel me niet. Laat ik het nu eens anders doen, hoor ik mezelf hardop denken.

“Anders?” Daar is die bedenkelijke blik weer in de getekende ogen van moedertjelief. “Jij rolt van de ene liefde van je leven naar de andere.” Ze geeft me het idee dat ik een ellenlange lijst met liefdes van mijn leven heb. Ik heb lijstjes, ja, maar een lijst met liefdes van mijn leven heb ik nog niet in mijn collectie opgenomen. Mijn favoriete en tevens langste lijst, is de lijst met gewetenloze, egoïstische, zelfingenomen mannen. Of jongetjes. Die lijst met mannen is weer een heel ander verhaal.

Mijn moeder gaat door: “Je bent al zo vaak teleurgesteld in de liefde.” Ze heeft gelijk; ik ben teleurgesteld in de liefde, in het leven, in mezelf, in God. Die laatste is overigens, tot grote spijt van mijn moeder, ook niet meer in mijn teleurstellende leven. ‘Mijn teleurstellende leven’, het galmt in mijn hoofd. Dan kijk ik naar die kale en het enige dat ik nog zie, zijn zijn stralende ogen en ik vergeet direct dat mijn leven af en toe zo ongelooflijk teleurstellend is.

CC foto: iferneinez