Boekenclub: Gisèle (WIN!)

Het is eindelijk zomer! Hoe lekker is het om in de tuin of op het strand te liggen met een goed boek en je helemaal te verliezen in het verhaal. Misschien heb je zelfs nog een vakantie in het vooruitzicht? Dan kun je vast nog wel wat nieuw leesvoer gebruiken.

Susan Smit, succesvol schrijfster en columniste met al dertien boeken op haar naam, brengt binnenkort de historische roman Gisèle uit. En Viva.nl mag een aantal exemplaren weggeven!

Het verhaal
Nederland, 1936, de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Adriaan Roland Holst, ‘Jany’ voor intimi, dichtersvorst en homme à femme, ontmoet de mooie, getalenteerde glazenierster Gisèle van Waterschoot van der Gracht. Tussen hen ontstaat een zielsverwantschap, die verder gaat dan zijn gewoonlijke romantische avonturen. Al snel voelt Gisèle zich opgenomen in de kring rond Roland Holst en wijdt ze haar leven aan de kunst en de liefde.

Op datzelfde moment droomt de jonge actrice Mies Peters van eenzelfde leven. Waar Gisèle licht en teder is, is Mies aards en zinnelijk. Ze begrijpt dat haar huwelijk met de verkoper Paul en haar jonge moederschap niet zijn te combineren met een succesvolle toneelcarrière. In Jany vindt ze een hartstochtelijke minnaar; hun liefde bestaat uit strijd en evenveel momenten van groot geluk.

De gekwetste Paul zoekt zijn heil bij de snel opkomende NSB en vertrekt met een hoofd vol idealen naar het oostfront. Ook Jany, Gisèle en hun vrienden kunnen zich niet onttrekken aan de oorlogsdreiging en vooral Jany voelt dat hij van zijn ivoren toren moet afdalen om een positie in te nemen. Gisèle neemt jonge Joodse onderduikers in huis die ’s nachts onderwezen worden in filosofie, poëzie en tekenkunst.

De oorlog dwingt uiteindelijk iedereen om de keuze te maken tussen buigen of barsten, goed en fout, de haat en de liefde. Te midden van alle vernietiging, honger en geweld is de kunst de enige manier om te overleven.

WIN!
Lijkt het jou leuk om dit boek te lezen? Doe dan mee aan de winactie waarmee je kans maakt op een exemplaar van Gisèle. In ruil schrijf je een recensie in het forumtopic, waar je met andere lezers kunt praten over je leeservaring.

Waar wacht je nog op? Geef je op voor VIVA’s Boekenclub! VIVA mag 15 exemplaren van Gisèle weggeven. Ben jij een van de gelukkige winnaressen, dan zijn we natuurlijk benieuwd wat je van het boek vond. Laat het weten op het forum!