Boekenclub: ‘De Middlesteins’ (WIN!)

Het is zomer! Tijd om buiten met een boek neer te vleien op een fijne tuinstoel of -bank en daar de eerstvolgende paar uur niet meer vanaf te komen. Kun jij wel wat nieuw leesvoer gebruiken? Lees dan snel verder, want we hebben een nieuwe VIVA Boekenclub met deze keer De Middlesteins van Jami Attenberg.

Het verhaal
Al meer dan dertig jaar leiden Edie en Richard Middlestein een doorsnee leven, dat echter wordt overschaduwd door een gênant probleem: Edies gevaarlijk hoge gewicht. Edie is volledig geobsedeerd door voedsel en als ze niet snel ophoudt met eten, zal ze niet lang meer te leven hebben.

Als Richard zijn vrouw verlaat, is het aan de kinderen om in te grijpen. Ze zijn het echter niet met elkaar eens hoe ze Edies eetprobleem moeten aanpakken. Robin geeft haar vader de schuld, Benny probeert vooral de lieve vrede te bewaren en de graatmagere Rachelle is vastbesloten haar schoonmoeder in een health freak te veranderen. Ieder proberen ze een antwoord te vinden op de vraag die de familie beheerst: wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor Edies destructieve gedrag?

Met veel mededogen en humor schreef Jami Attenberg een verhaal over familie, obsessie en de destructieve fascinatie voor eten die onze welvaart met zich meebracht.

WIN!
Lijkt het jou leuk om dit boek te lezen? Doe dan mee aan de winactie waarmee je kans maakt op een exemplaar van. Je kan helaas niet meer meedoen met deze actie. De Middlesteins. In ruil schrijf je een recensie in het forumtopic, waar je met andere lezers kunt praten over je leeservaring.

Waar wacht je nog op? Geef je op voor VIVA’s Boekenclub! VIVA mag 30 exemplaren van De Middlesteins weggeven. Ben jij een van de gelukkige winnaressen, dan zijn we natuurlijk benieuwd wat je van het boek vond. Laat het weten op het forum!