Boekenclub: ‘De bakkersdochter’ (WIN)

Ondanks de (op)komst van e-readers en tablets blijft het heerlijk om een echt, papieren boek in je handen te hebben. Om daar op de bank, in bed of in de trein helemaal in te duiken en (misschien wel) stiekem ezelsoren in te vouwen om te markeren waar je ook alweer was gebleven.

Viva.nl is nog altijd dol op verse boeken en daarom blazen we de VIVA boekenclub nieuw leven in. Doe mee en maak kans op het boek De bakkersdochter van Sarah McCoy! Een boek speciaal voor de liefhebbers van Haar naam was Sarah en Het familieportret. Het enige wat we van je vragen is een recensie achter te laten in het forumtopic!

Het verhaal
Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.

El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren.

Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

Doe mee en WIN!
Kun jij wel wat nieuw leesvoer gebruiken? Doe dan mee met de VIVA boekenclub. VIVA mag 20 exemplaren van De bakkersdochter weggeven. Je kunt helaas niet meer meedoen met de actie.

Ben jij een van de gelukkige winnaressen, dan zijn we natuurlijk razend benieuwd wat je van het boek vond. Laat het ons weten op het forum.