Joggingpak uit: ook tijdens het thuiswerken kun je je beter netjes aankleden

netjes aankleden thuiswerken

Helemaal opdoffen terwijl thuis niemand je ziet (behalve je partner dan misschien)? Voelt onnodig en dat joggingpak zit nu ook eenmaal honderd keer lekkerder. Groot gelijk, maar toch wijst onderzoek uit dat je netjes aankleden tijdens het thuiswerken wel degelijk voordelen heeft.

Lees ook:
Met deze tips houd je het thuiswerken de komende weken vol

En dat het heeft alles te maken met je level van productiviteit en het concept ‘geklede cognitie’. Geklede wattes? Nou, onderzoek aan de Northwestern University in Illinios wijst uit dat de proefpersonen die zich netjes hadden aangekleed tijdens het thuiswerken, zich daardoor ook zelfverzekerder voelden.

Thuiswerken netjes aankleden

Dit hogere level van confidence leidt uiteindelijk weer tot meer productiviteit, oftewel: geklede cognitie. Terwijl de een super gemotiveerd kan werken in een gemakkelijk kloffie, hebben de hersenen van een ander moeite om dan de overgang naar werk te zien. Het is namelijk voor je brein eenvoudiger om te snappen dat je aan de slag moet wanneer je dezelfde routine volgt die je normaal zou doen wanneer je wél naar kantoor moet. Daar hoort je netjes aankleden ook bij.

Routine

Een routine aanhouden tijdens thuiswerken is dus heel belangrijk. Kom uit bed, ga douchen en kies een gezellige outfit uit. Zo maak je ook nog iets leuks van elke dag én blijven je items niet ongedragen in je kledingkast hangen. En als dat chille pak voor jou wel werkt: lekker doen!

Bron: Linda | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!