Pak je koffers: nog meer landen van code oranje naar code geel

nieuwe landen code geel

Steeds minder mensen zijn besmet met het coronavirus en steeds meer zijn er gevaccineerd, dus we kunnen langzaamaan krijgen we meer bewegingsruimte. We konden al naar een aantal Europese landen toe, maar vanaf morgen gaan er meer landen naar code geel. En da’s goed nieuws!

We mogen al op vakantie naar Bulgarije, Finland, Hongarije, Ierland, IJsland, Malta en Roemenië. Ook een aantal Griekse Eilanden en Canarische eilanden zijn al te bezoeken. Maar morgen wordt de keuze verruimd, zo maakt het Ministerie van Buitenlandse zaken bekend. We kunnen dan ook naar Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië en Noorwegen.

Land met code geel, wat betekent dat?

Als je naar een geel land gaat, hoef je bij terugkomst níet in quarantaine en geen negatieve test meer te laten zien. Dat betekent overigens niet dat je als je daar naartoe gaat geen bepekrende maatregelen kunt hebben. Het kan dat je dan wel een negatieve test moet overhandigen of dat je alsnog in quarantaine moet op de plek van bestemming. Check dat dus van te voren even.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: RTLNieuws | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster