Dag RSI, hallo Wacom

Voor mij is het vinden van een goede muis vergelijkbaar met een lekker liggend kussen: onmogelijk. Althans dat dacht ik. Totdat ik in aanraking kwam met de Wacom. Nu ik er eenmaal mee werk, ben ik helemaal hoteldebotel, verkocht en verknocht.

Liefde op het eerste gezicht. Ja, zo lyrisch ben ik over deze uitvinding. Misschien klinkt het je onbegrijpelijk en overdreven in de oren. Maar de Wacom heeft mij dan ook gered.

Na jarenlang intensief muizen en werken met computers had ik een fikse muisarm opgebouwd. Totdat mijn werkgever mij de Wacom aanraadde. Vanaf het moment dat ik met dit apparaat werk, zijn mijn klachten drastisch verminderd. Ik wil nog net niet zeggen dat het een wondermuis is.

De Wacom is een tablet, vergelijkbaar met een trackpad (waarmee je muist op een laptop!) in het kwadraat. Alleen gaat het muizen niet met je vingers maar met een speciale pen. Het fijne van op deze manier muizen is dat de houding natuurlijker is: je muist zoals je schrijft. Als je daarbij dan ook nog goed op je houding let, is het veel minder belastend.

Speciaal voor Viva. nl heb ik de nieuwe Wacom Bamboo Fun touch & pen (s) mogen testen. Je weet inmiddels wel dat ik dit als gadgetliefhebber natuurlijk niet aan mij voorbij kan laten gaan.

Deze Bamboo-serie bevalt me wel: fraai vormgegeven (zilverkleurig, past goed bij mijn zilverkleurige Macbook ;) ), handzaam, lichtgewicht en heeft een paar functieknoppen, waarmee je kunt switchen tussen touch en pen én andere mogelijkheden kunt instellen, zoals bijvoorbeeld de rechtermuisknop – niet al te moeilijk dus.

Waar ik ook blij mee ben, is dat het werkvlak is vergroot als ik het vergelijk met de eerdere Bamboo-serie. Ook een grote plus.

Het funaspect van de Bamboo Fun is dat je los kunt gaan op al je creaties en documenten. Simpelweg door ze te verrijken met handgeschreven notities, krabbels, handtekeningen en schetsen. Is weer eens wat anders dan je handtekening scannen en invoegen.

Maar wat de Bamboo Fun touch & pen uniek maakt, is dat -de naam laat niks aan je fantasie over- je zowel met de penfunctie als met de multi-touch (geheel in stijl met de iPhone-cultuur) kunt muizen.

Met één vingertip selecteer je een bestand of open je menu’s. Beelden draaien en zoomen of door websites scrollen kan gewoon. Heel simpel met twee vingers. Alles is naar eigen behoefte in te stellen. Wel zo fijn. Ik vind het altijd een gemis als ik programma’s en gadgets niet kan pimpen.

Ik ben super enthousiast over deze Wacom Bamboo, één die je makkelijk thuis kunt gebruiken en overal mee naartoe kunt slepen.

Maar ook niet onbelangrijk, deze kleine variant is goed betaalbaar. Afhankelijk van waar je ‘m koopt, is de Bamboo Fun touch & pen (s) voor €85 te krijgen.

Gelukkig ben ik volgende maand jarig, ik weet dus al wat op mijn verlanglijstje staat. Even mijn vriend lief aankijken…

foto:  ©Wacom