De favo apps van Blake Lively

In VIVA vind je om de week een aantal favoriete apps van celebs. Maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie favo apps! Wat is nu echt must have voor op je smartphone of tablet. Vorige keer gaf Emilia Clarke (Deanerys uit Game of Thrones) ons tips, en deze week geeft Blake Lively ons een appdate.

Blake Lively die we kennen als Serena van der Woodsen uit ‘Gossip Girl’ (nog steeds mijn guilty pleasure) en natuurlijk als vrouw van hottie “daar willen we allemaal wel naast wakker worden” Ryan Reynolds.

Fashion op de voet volgen? Blake gebruikt hiervoor:

blake01

 • Gucci Style (gratis)
  “Geweldige app, omdat ik ook door de archieven kan gaan voor inspiratie. En daarbij bevat de app meer, zoals de soundtrack van Frida, een travel guide voor de Franse Riviera – my favourite place in the world”.
 • Style.com (gratis)
  “Ik gebruik deze app zeer veel, aangezien ik mijn eigen styling doe. Als ik een leuke première heb, blader ik hier door verschillende catwalk shows. Zo creëer ik mijn rode loper momenten”.

Maar Blake houdt zich met meer bezig dan alleen fashion. Wist je dat zij ook graag schrijft en haar Frans bijspijkert? Moet ook wel als fan van de Franse Riviera 🙂

blake02

 • TOTALe Companion (gratis)
  Volgens mevrouw Reynolds de beste app om een nieuwe taal te leren. Zij gebruikt het om haar Frans bij te spijkeren. En dat kwam vast goed van pas tijdens de seizoen 4 van Gossip Girl.
 • Dictionary.com (gratis)
  Blake schrijft veel, en met deze gratis app vindt zij overal de woorden voor. Handig, want hij werkt ook offline.
 •  iTunes U (gratis)
  Onderwegwijs. Beluister of bekijk inspirerende hoorcolleges van docenten op Yale, van een college Frans tot de geschiedenis van de Spaanse Burgeroorlog, en dat allemaal gratis en binnen handbereik.
 • Martha’s Everyday Food (€ 0,89)
  Vers en easy does it recepten, zo komt Blake aan haar dagelijkse dosis (w)eetjes. Prijs: € 0,89.

En wat ben je als celebrity zonder selfies? Blake gebruikt hiervoor de volgende foto apps.

blake03

 • Hipstamatic (€ 1,79)
  Blake gebruikt deze app het meest. Elke foto verandert in een kunstwerk. Haar favoriete lens? De Loftus Lens. Ik gebruik deze zelf ook, qua gebruik is Instagram makkelijker en gratis, maar dit is wel een aanrader.
 • 8mm (€ 1,79)
  Hipstamatic, maar dan bewegend. Het geluid van de shutter en de kaders geven net die extra dimensie aan je films. Alsof het echt in de 60ies geschoten is. Leuke app.
 • Quad Camera (€ 1,79)
  Als Blake weer eens een van de recepten van Martha Steward op tafel heeft gezet, gebruikt zij deze app om daar foto’s van te maken. Leuke bewerkingseffecten.
 • Pano (€ 1,79)
  “Ik hou ervan om landschappen visueel vast te leggen als ik op reis ben. Jij ook? Dan is deze app echt een aanrader”, aldus Blake.
 • Action movie FX (gratis)
  “Geweldige toy voor als ik bij mijn neefjes en nichtjes ben. Als je eens wist hoeveel tornado’s ik al overleefd heb?” Dus als jij ook in Twister wilt spelen: Action movie FX.
 • Project 365 (gratis)
  De beste manier om je jaar te documenteren. Een mooie manier om je dagboek visueel te maken.

En afsluiter nog een kleine muzikale tip, die helaas nog niet in Nederland beschikbaar is 🙁

blake04

 • Pandora Radio (gratis)
  Hoewel deze app de nummer 2 app is in de “Gratis iTunes Top 10 aller tijden”, is het in Nederland nog niet mogelijk om deze app te gebruiken. Blake zegt het volgende hierover “ Words don’t do it justice. This is a must. Any music, any time. Based on your favorites and intermixed with ones you’ve never heard, so you’re constantly discovering new favorites. It’s on in my home 24/7.” Dit moeten we dan maar aannemen. Dus Pandora, kom naar Nederland!

Product manager Sanoma Tags: fun, music, guitar, expert in branded content, layar, marketing, copy editing | Sports: hockey, tennis, running, Berlin Marathon 2011 finisher