De favo apps van Nigella

In VIVA vind je om de week een aantal favoriete apps van celebs. Maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie favo apps! Wat is nu echt een must have voor op je smartphone of tablet. Welke apps gebruik jij? We trappen vast af met de favoriete apps van…. Nigella Lawson

Nigella Lawson, de smaak-koningin, ofwel ‘queen of food porn‘. En nee, ze gebruikt niet alleen haar eigen apps, dus als je niet zo’n food type bent, zijn er nog 4 andere tips.

 • nigella_app_01Nigellisima (gratis) Gratis proeven! Helaas geen echt voedsel, maar wel 13 inspiratievolle recepten uit haar nieuwe boek Nigellissima. Plus: een achter-de-schermen kijkje in de keuken.
 • Nigella Quick Collection for iPad (€ 5,49) Eenmaal lekker gemaakt door Nigellisima, is de stap naar deze receptenbijbel snel gemaakt. Met video, audio en easy-does-it aanwijzingen. Wie is de chef?
  Jij dus…https://itunes.apple.com/nl/app/nigella-quick-collection/id366478575?mt=8
 • Instapaper  (€ 3,59) Deze app bewaart webpagina’s om later te lezen. Handig voor in de trein! “Ik check altijd mijn twitter en mail op mijn iPhone, terwijl ik onderweg ben, of gewoon haast heb. Instapaper download alles wat ik open en synct automatisch met mijn iPad, zodat ik ’s avonds, als ik thuis ben, alles rustig kan lezen”, aldus Nigella. Op de VIVA redactie is Pocket erg nigella_app_03in trek. De Pocket app is gekozen tot beste app van 2012, moeite waard om die ook eens te proberen, zeker als Instapaper je aanstaat – en daarbij Pocket is gratis!
 • Living Earth – Clock & Weather (€ 2,69) Een briljante app volgens niet alleen NY Times (app top 10 2012) en WIRED (Must have app), maar ook volgens Nigella. “Ik reis zelden, tenzij voor werk, met als gevolg dat ik obsessief fantasievakanties plan. Via Living Earth kan
  ik nigella_app_04urenlang locaties ‘bezoeken’. Het is een enorme stressvrije manier van nepvakantie vieren, maar ook voor mensen die echt reizen is het nuttig.” Nou, wat doet die app dan, hoor ik je denken – dat dacht ik namelijk ook: hij laat de aarde in real time zien aan de hand van weerrapporten. En ja, Nederland ligt inderdaad onder die grote regenwolk.
 • White Noise Pro (€ 2,69) “Het antwoord op de nigella_app_05gebeden van de slapelozen! Deze app bevat te veel geluiden om op te noemen om bij te relaxen of om in slaap te vallen. Als ik heel gespannen ben, kies ik voor zware regenval of een knapperend kampvuur. Brekende golven doen het trouwens ook goed bij mij,” aldus Nigella. Persoonlijk lukt het mij niet om te slapen met een achtergrondgeluid, maar mijn zusje zweert er ook bij.
  Vanavond dan maar weer een poging met het haardvuur wagen…nigella_app_06
 • Penultimate (gratis) Deze app verandert je iPad in een schrijf- of tekenblok. Nigella vindt het heerlijk om notities gewoon op te kunnen schrijven, en voor kinderen is het ook nuttig, kijk maar naar deze tekening (zou deze van dochterlief Cosima, of zoonlief Bruno zijn?).

nigella_app_07

 

Product manager Sanoma Tags: fun, music, guitar, expert in branded content, layar, marketing, copy editing | Sports: hockey, tennis, running, Berlin Marathon 2011 finisher