Zamarra is uitgezapt

Zamarra

Ik stam nog uit het tijdperk dat je raampjes in de auto zelf omhoog moest draaien. Noest handwerk.

Ik kan me ook nog herinneren dat ik naar een (zwart-wit) televisie toe moest lopen om een andere zender op te zoeken. Het voordeel was wel dat je daardoor heel bewust televisie keek, een beetje doelloos langs de zenders zappen was er niet bij. Je was trouwens ook wel snel klaar met de drie zenders die we toen konden ontvangen.

Soapverslaafd
Toen ik eenmaal wel in bezit kwam van kleurentelevisie mét afstandsbediening, was het hek van de dam. Ik zapte vrolijk door van het journaal naar een talkshow en dan net zo lang door tot er halfnaakte dames nulzesnummers naar me gingen hijgen. Als je me de volgende dag zou vragen wat ik allemaal had gezien, had ik het niet kunnen vertellen. Echt bevredigend was het niet.

Afkicken
Ik heb nog een tijdje de afstandsbediening voor mezelf verstopt, maar dat werkte ook niet echt. Ik bleek ineens best bereid om dertig keer een sprintje te trekken. Dus heb ik de tv maar helemaal afgeschaft en ging ik cold turkey afkicken. Dat ging niet echt bewust, ik had na mijn scheiding gewoonweg geen televisie meer. Dat beviel prima, mijn huiskamer zag er ineens best intellectueel uit, zo zonder tv.

Wereldvreemd
Maar op den duur merkte ik ook dat ik wel een beetje wereldvreemd werd. Ik had namelijk ook al geen krant meer, en dan wordt je wereldje wel erg klein. Zeker als je thuis werkt, want dan mis je ook alle nieuwtjes bij het koffieapparaat (althans, ik ga er vanuit dan mensen bij het koffieapparaat over het nieuws en televisieprogramma’s praten). Ik had werkelijk geen idee wat The voice eigenlijk was. Of hoe Nick en Simon er uitzagen.

Nou kijk ik inmiddels – heel modern – televisie op mijn computer, en ik heb ontdekt dat ik niet veel heb gemist aan The voice of Nick en Simon. Dus die laat ik lekker links liggen. Maar ik kijk wel lekker naar de laatste blockbusters, gave HBO series en mijn favoriete televisieprogramma’s als het mij uitkomt. Wil jij weten welke handige portals en apps ik heb ontdekt? Bekijk dan mijn webinar.