Zo installeer je de pride-button op Facebook

Misschien heb je ‘m dit weekend al voorbij zien komen: naast old skool een post liken, kan er sinds vrijdag ook onder Facebookposts gereageerd worden met een regenboog. Maar deze button staat niet ‘standaard’ ingesteld. Hoe je wel kan reageren met de pride-button? Zo!

De reden voor de nieuwe button? “Wij geloven in een platform dat alle communities steunt,” laat Facebook weten in een persbericht. “Om die reden vieren wij deze Pride de liefde en diversiteit door jullie een speciale reactie-optie te geven.” In Amerika wordt er in juni ‘Pride Month’ gehouden, een belangrijke periode voor de LGBTQ-gemeenschap. Ook in Nederland vinden er verschillende gay pride-events plaats, waaronder de eerste Canal Pride in Utrecht afgelopen zaterdag.

Wie ook wil reageren met een regenboog, moet een kleine handeling doen. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op Facebook en de pagina LGTBQ@Facebook liken. Even geduld, en na een tijdje kan je de pride-button ook gebruiken.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Editie NL | Beeld Sanoma Beeldbank