Caitlyn Jenner onder vuur om opvallende transgenderuitspraken

caitlyn jenner transgenderuitspraken

Opvallende uitspraken van Caitlyn Jenner (71): ze vindt dat transmeisjes niet mee mogen doen aan vrouwelijke sportcompetities op school. Met deze uitspraak kreeg ze bakken kritiek over zich heen. De voormalig realityster is van mening dat het oneerlijk is om biologische jongens die transseksueel zijn mee te laten doen bij meisjes. 

Caitlyn Jenner, zelf succesvol sporter toen ze nog door het leven ging als Bruce, laat via een vertegenwoordiger weten: ‘Het is gewoon niet eerlijk voor biologisch vrouwelijke sporters om het te moeten opnemen tegen een vrouw die oorspronkelijk in een mannenlijf geboren is. Dat bedoel ik absoluut niet respectloos naar wie dan ook, maar we moeten de sporten voor meisjes op scholen beschermen.’

LGBTQ+-gemeenschap reageert

De LGBTQ+-gemeenschap in Los Angeles, en ook andere delen van de Verenigde Staten, lijkt klaar te zijn met Jenner. ‘Caitlyn Jenner is nooit, maar dan ook nooit, een vriendin geweest voor onze gemeenschap. Ze is absoluut geen activist, maar slechts op eigen gewin uit. Het feit dat ze veel geld heeft, opent voor haar deuren die voor anderen gesloten blijven’, aldus een volger.

Gouverneurschap Caitlyn Jenner

Op het moment doet ze een gooi naar het gouverneurschap van de staat van Californië en moet daarin dus ook statements maken. Met deze uitspraken reageert ze op het nieuws dat de gouverneurs van de Amerikaanse staten Kansas en North Dakota veto’s hebben uitgesproken over wetsvoorstellen die transgendermeisjes zouden verbieden om met andere meisjes mee te sporten op school. In meerdere conservatieve staten in de VS is een Republikeinse campagne gaande om de rechten van transgenders in te perken.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: ANP | Beeld: Brunopress
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster