Elliot Page en Emma Portner gaan scheiden

Elliot Page

Elliot Page en zijn vrouw Emma Portner zetten na drie jaar een punt achter hun huwelijk. ‘Na veel nadenken en bedachtzame overwegingen, hebben we het moeilijke besluit genomen te scheiden na onze breuk afgelopen zomer’, schrijft het paar in een statement. 

Afgelopen zomer gingen Elliot en Emma dus al uit elkaar in de hoop dat ze elkaar weer zouden vinden. Dat is niet gebeurt, maar gelukkig: ‘We hebben veel respect voor elkaar en blijven vrienden’, voegen ze toe aan hun persbericht.

Transgender

Elliot en Emma stapten in 2018 in het bootje tijdens een verrassingshuwelijk. Elliot deelde de eerste foto van hun samen in de zomer van 2017. Nog geen twee maanden geleden maakte de acteur, die voorheen Ellen heette, bekend transgender te zijn. Ellen werd Elliot en wordt sindsdien aangesproken met ‘hij’. Emma sprak op Instagram destijds haar steun uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emma Portner (@emmaportner)

‘Cadeau aan de wereld’

‘Ik ben zo trots op @elliotpage. Trans, queer- en non-binaire mensen zijn een cadeau aan de wereld. Ik vraag ook om geduld en privacy en vraag jullie me te vergezellen in de fervente support voor transgenders, iedere dag. Elliots bestaan is een cadeau op zichzelf. Shine on lieve E. Ik houd zoveel van je’, schreef Emma.

Inclusievere plek

‘Ik kan bijna niet uitleggen hoe geweldig het voelt om eindelijk genoeg van mezelf te houden om mijn authentieke zelf te vinden. Ik ben eindeloos geïnspireerd door velen uit de trans-community. Dank voor jullie moed, jullie gulheid en jullie onophoudelijke inzet om van deze wereld een inclusievere plek te maken’, liet Elliot in december weten in zijn bericht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @elliotpage

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: People | Beeld: Getty
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. @susandalstra