James Corden ligt onder vuur om zijn rol in Netflix-hit ‘The Prom’

The Prom

‘The Prom’ is qua pailletten, kleur en dans een beetje alsof je naar een ontplofte unicorn kijkt. Het feelgood-gehalte van de musicalfilm mét sterrencast is echter precies wat we nu nodig hebben. De film is dan ook een hit, maar kritiek is er ook. 

Die kritiek is vooral gericht op James Corden, een van de hoofdrolspelers. Hij speelt in The Prom musicalster Barry Glickman. De arrogante Barry reist samen met collega-musicalster Dee Dee Allen (Meryl Streep) naar Midden-Amerika omdat het eindexamengala (‘prom’) van een tiener daar is gecanceld vanwege haar geaardheid. Barry blijkt in de film zelf ook een zware coming-out te hebben gehad.

‘Stereotyperend’

Omdat het verhaal van Barry wel degelijk een belangrijk element is in The Prom, vinden critici het nog kwetsend dat die rol niet wordt gespeeld door een homoseksuele man. James is niet gay, maar in werkelijkheid getrouwd met Julia Carey met wie hij drie kinderen heeft. Twitteraars vinden hoe James zijn personage neerzet ‘beledigend’. Critici noemen de manier waarop hij Barry speelt ‘homofobisch’ en ‘stereotyperend’.

‘James Corden, een hetero man, die ‘we gaan die kleine lesbienne helpen’ zingt terwijl hij doet alsof hij een homoseksuele man is, voelt op zoveel niveaus verkeerd en blijft maar rondzoemen in m’n hoofd’, schrijft iemand.

‘Wat als ik het niet kan?’

De acteur heeft zelf nog niet gereageerd op alle kritiek. In een eerder interview met Metro vertelde hij wel hoe vereerd hij was toen de (openlijk homoseksuele) regisseur Ryan Murphy hem vroeg voor de rol. Samen spraken ze over Ryans ervaringen. ‘En dan denk je: oh God, wat als ik dat niet kan? Ik sta voor altijd bij Ryan in het krijt voor de manier waarop hij me hier doorheen loodste. De manier waarop hij me er doorheen loodste als regisseur, als vriend en als een homoseksuele man. Die dagen koester ik.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Stylecaster | Beeld: Netflix
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.