Zet in je agenda: het ‘Stem op een Vrouw verkiezingsdebat’

Stem op een vrouw verkiezingsdebat

Nog geen idee op wie je wil stemmen? Dan ben je vast aan de buis gekluisterd bij verkiezingsdebatten en heb je menig kieswijzer al ingevuld. Toch lijkt het lastiger dan ooit. Niet zo gek ook, want er zijn bizar veel partijen. Maar er staan ook meer vrouwen op de lijst dan ooit en dat is goed nieuws. Een aantal van die vrouwen gaan in debat tijdens het ‘Stem op een Vrouw verkiezingsdebat’ via een livecast op 9 maart om 18.30.  

‘Stem op een Vrouw’ is een stichting die zich – je zou het niet verwachten – inzet voor meer vrouwen in de politiek. Logisch, want op het moment is slechts 31 procent van de 150 Kamerleden vrouw. Tijdens dit online debat zijn negen vrouwen van verschillende politieke partijen uitgenodigd. Niet geheel onbelangrijk: deze dames staan voor diversiteit op de lijsten. Vrouwen van verschillende leeftijden, culturele achtergronden en met of zonder politieke ervaring.

Tekst gaat verder onder afbeelding 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stem op een Vrouw (@stemopeenvrouw)

Het doel: geen lijsttrekkers, maar juist lager geplaatste kandidaten een stem geven. Want die krijgen minder media -aandacht, terwijl zij juist degenen zijn die jou(w stem) nodig hebben om in de regering te komen.  Onder andere etnisch profileren, internationale handel, de opvang van vluchtelingen, abortus en de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg komen aan bod.

Wie zijn er aanwezig tijdens het ‘Stem op een Vrouw verkiezingsdebat’?

Zoals gezegd: negen verschillende vrouwen van verschillende partijen komen aan het woord. Meer informatie over de aanwezige dames vind je via de website van Stem op een Vrouw.

  • D66: Jorien Wuite
  • Pvda: Kirsten van den Hul
  • VVD: Dorien Verbree
  • Partij voor de Dieren: Chrstine Teunissen
  • DENK: Chrifa Zemouri
  • Groenlinks: Kauthar Bouchallikht
  • Bij1: Rebekka Timmer
  • CDA: Wytske Postma
  • SP: Sunita Biharie

Eerder schreven we al een artikel over waarom het belangrijk is om op een vrouw te stemmen en hoe je dat het handigst doet (spoiler: niet zomaar de vrouw die het hoogste op de lijst staat uitkiezen). Hier reserveer je je spot bij de livecast van het debat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: @stemopeenvrouw | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster