1 tot 3 biertjes tijdens eerste date maakt man aantrekkelijk

heineken

Mee naar huis met een man die te diep in het glaasje heeft gekeken? Dacht het niet! Vrouwen vinden mannen die gematigd drinken veel aantrekkelijker. Tijdens een eerste date kunnen heren het dan ook het liefst bij een tot drie glazen houden.

Dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen die gematigd drinken blijkt uit onderzoek van Heineken en hettestpanel.nl onder 530 vrouwen tussen de 18 en 30 jaar. Toch is het niet nodig om de drank helemaal te laten staan.

Sterker nog, 81 procent van de vrouwen vindt een man sexier als hij met mate drinkt. Ook komt hij volgens de meeste dames dan zelfverzekerder en intelligenter over. Maar liefst 85 procent van de vrouwen heeft het liefst een man die wél drinkt, zolang het met mate is. Twaalf procent zou kiezen voor een man die helemaal geen alcohol aanraakt en slechts één procent gaat voor een man die veel drinkt.

De eerste date

Tijdens een eerste date zien vrouwen teveel drinken als een echte no go. 95 procent vindt het een afknapper als een man dronken is op de eerste date. Hoeveel hij dan wel mag drinken? Een tot drie drankjes, vindt 64 procent van de vrouwen. Dronken zijn staat op nummer 1 van de lijst met afknappers, gevolgd door een onverzorgd uiterlijk en egoïstisch gedrag.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.