3x nacho’s met kaas

nacho's met kaas

Leuk om tijdens een borrel op tafel te zetten, maar ook meer dan geschikt voor een brakke zondag: nacho’s met kaas. Dit zijn drie recepten om je vingers bij af te likken. 

Nacho’s met cheddar en crème fraîche

Benodigdheden: tomaat • rode ui • zak tortillachips • crème fraîche • 3 plakjes cheddarkaas • chilisaus

Zo doe je het: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de tomaat en rode ui in kleine stukjes. Doe de tortillachips in een schaal en meng de tomaat en ui erdoorheen. Leg er 3 plakjes cheddarkaas op en zet 10 minuten in de oven. Doe de crème fraîche samen met de chilisaus in een bakje en dippen maar.

Nacho’s met gehakt

Benodigdheden: 1 ui • 2 teentjes knoflook • olijfolie • 300 gram gehakt • 200 gram tomatenblokjes • tl paprikapoeder • 1 tl chilipoeder • zout • zak tortillachips • 3 plakjes cheddarkaas

Zo doe je het: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui en hak de knoflook fijn. Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin is. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat het goed pruttelen en verdeel het vervolgens over een ovenschaal. Doe de chips en cheddarkaas eroverheen en zet 10 minuten in de oven.

Nacho’s met guacamole

Benodigdheden: 2 avocado’s • 1 ui • 1 teentje knoflook • sap van een halve citroen • 1 tl chilipoeder • groene jalapeño pepers • zout en peper • zak tortillachips • geraspte kaas

Zo doe je het: Verwarm de over voor op 180 °C. Snijd de avocado’s doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Doe de avocado, stukjes ui, knoflook, het citroensap en de kruiden bij elkaar in een kom en maal met de staafmixer fijn. Snijd de jalapeño pepers, doe met de tortillachips in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet 10 minuten in de oven. Serveer met de guacamole.