3x recepten voor gevulde paprika’s

gevulde paprika

Zin in een feestelijk en gezond gerecht aan tafel? Maak gevulde paprika’s! Zo krijg je je vitaminen en mineralen binnen en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Gevulde geroosterde paprika met ceasar salade

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 4 rode paprika’s • 1 theelepel olijfolie • zout en peper • 40 g pompoenzaad • 60 gram boerenkoolbladeren, verwijder eerst de zware nerven • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

Voor de ceasardressing: 4 ansjovissen •  ½ teentje knoflook • 1 theelepel Dijonmosterd • 4 eetlepels vers geraspte  • Parmezaanse kaas • 3 eetlepels light mayonaise • sap van een halve citroen • 2 eetlepels olijfolie van eerste persing  • zout en peper

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 240°C. Snij de top van de paprika’s, verwijder de zaden, wrijf de paprika’s volledig in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg gedurende 15 tot 20 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven tot de paprika’s zacht zijn en een beetje zwartgeblakerd aan de randen. Maak ondertussen de caesardressing klaar: plet de ansjovis en de knoflook in een vijzel, meng de andere ingrediënten erdoorheen en kruid naar smaak. Rooster de pompoenzaden in een kleine pan op een middelgroot vuur tot ze lekker gaan ruiken en de velletjes beginnen te barsten. Meng de boerenkool, de pompoenzaden, de schilfers Parmezaanse kaas en de dressing in een grote kom. Lepel de boerenkool in de paprika’s en dien op.

Gevulde paprika met kip, broccoli en pesto

Dit heb je nodig (voor 4 personen):  4 oranje paprika’s • 2 eetlepels olijfolie • zout en peper • 200 gram broccoliroosjes • 1 teentje knoflook, dun gesneden • ½ citroen, in dunne schijfjes gesneden • 1 gekookte kippenborst •  2 eetlepels pesto

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 240°C. Snij de top van de paprika’s, verwijder alle zaden, wrijf de paprika’s volledig in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats de paprika’s en de dekseltjes op een bakplaat samen met de broccoli, de citroen en de knoflook. Bedruip met de resterende olie en plaats gedurende 15 tot 20 minuten in de oven. Snij de kip in plakjes en meng in een kom met de geroosterde broccoli en de pesto. Goed mengen. Lepel de kip en de broccoli in de paprika’s en dien op.

Gevulde paprika’s met eieren en chorizo

gevulde paprika

Dit heb je nodig (voor 2 personen):  2 groene paprika’s • 1 theelepel olijfolie • zout en peper • 16 plakjes chorizo • 4 eieren • 2 eetlepels natuurlijke yoghurt • 1 theelepel rozenharissa-pasta • 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes

Zo maak je het: Verwarm de over voor op 240°C. Snij de paprika’s in de lengte doormidden maar laat de steeltjes intact. Verwijder de zaadjes. Wrijf de paprika’s aan binnen- en buitenkant in met olijfolie. Goed kruiden en op een met folie beklede bakplaat leggen. Plaats gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en leg 4 plakjes chorizo in elke halve paprika. Breek dan een ei in elke halve paprika. Bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten tot de eiwitten net gestold zijn maar de eidooiers nog vloeibaar zijn. Meng de harissa door de yoghurt en leg een beetje op elk ei. Voor het serveren de korianderblaadjes eroverheen strooien.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron en beeld tijdvoorpaprika.nl