De 5 beste docu’s over eten op Netflix

docu's eten netflix

Of je ’t nu doet om weg te kwijlen bij de lekkerste gerechten, of om meer te leren over de voedselindustrie: deze 5 documentaires over eten zijn absoluut het kijken waard.

Van sommige wordt je honger groter, van andere zal je eetlust wellicht verdwijnen.

 1. The mind of a chef
  Tijd om te bingewatchen, want er staan al vijf seizoenen van deze foodserie op Netflix. De onlangs overleden Anthony Bourdain neemt je mee langs alle artistieke en culinaire inspiratiebronnen van chefs van over de hele wereld. En dat betekent dat je naast héérlijk eten wordt overspoeld met bakken cultuur, fun facts en prachtige beelden.
 2. Chef’s table
  In misschien wel de bekendste en meest gevierde voedselshow op Netflix, laten verschillende beroemde chefs zien hoe het er in hun levens en keukens aan toe gaat. Niet alleen is dat enorm interessant om te zien, het is ook ontzettend inspirerend. Inmiddels zijn er al vier fantastische seizoenen te zien en een vijfde staat al voor 28 september op de planning.
 3. Cowspiracy
  Een Amerikaanse filmmaker wil graag een beetje duurzamer leven. In zijn zoektocht naar de beste manier om zijn gewoonten aan te passen, komt hij erachter dat de vleesindustrie de grootste vervuiler ter wereld is. Maar waarom wordt er niets aan dat probleem gedaan? En waarom weet eigenlijk niemand er iets vanaf? Geloof ons: deze docu is een échte eye-opener.
 4. Forks over knives
  Nog een documentaire die je trek in vlees hoogstwaarschijnlijk behoorlijk zal verminderen. Forks over knives vertelt namelijk wat vlees en zuivel met je lichaam kan doen. Sterker nog: als we afscheid nemen van dit ‘Westerse dieet’, zullen er véél minder welvaartsziektes voorkomen.
 5. What the health
  Deze documentaire drukt je met de neus op de harde feiten. De voedselindustrie houdt namelijk heel wat informatie voor consumenten achter. What the health probeert deze geheimen aan het daglicht te brengen. De vraag is alleen: willen we dit allemaal eigenlijk wel weten?

Meer kijktips? Check superguide.nl.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.