5 must go-restaurants voor hummusliefhebbers

hummus

Hummus is booming! En dat is niet gek, als je het ons vraagt. Het kikkererwtensmeersel is lekker, gezond en bovendien met superveel gerechten te combineren. Ben jij een echte hummus addict? Dan moet je bij deze restaurants zijn.

 1. Juuls hummus, Utrecht
  Sinds maart is Juuls Hummus dé hotspot in Utrecht voor hummusfans. In deze eetwinkel – opgericht door de in Israël opgegroeide Julia (Juul) – kun je je eigen bowl samenstellen met hummus als basis. Je toppings en garnering kies je helemaal zelf; denk aan opties als aubergine, tahini en stoofvlees.
  Baanstraat 1, Utrecht. www.juulshummus.nl
 2. Love & peas, Den Haag
  Alleen al voor de naam zouden we naar dit restaurant gaan. Love & peas is niet alleen een knipoog naar kikkererwten (chickpeas), maar slaat ook op het bijzondere duo dat de zaak oprichtte: een Israëlier en een Palestijn. Naast hummus kun je bij het restaurant ook terecht voor andere vegetarische, Palestijnse maaltijden.
  Weimarstraat 37A, Den Haag. www.loveandpeas.nl
 3. Hummus bistro d&a, Amsterdam
  Met zes verschillende hummusgerechten op de kaart, ben je hier als hummusfan helemaal op je plek. Maar er is meer. Wat dacht je van een lekkere shakshuka, couscous of kebab? Voor mensen met keuzestress is er ‘A bit of this & a bit of that’ – de naam zegt genoeg.
  Westerstraat 136, Amsterdam. www.dna-hummusbistro.com
 4. HUmmUS, Delft
  Of je nu zin hebt in een originele hummus volgens authentiek recept, of liever gaat voor een speciale eggplant- of shoarmavariant: bij HUmmUS in Delft kun je voor alles terecht. Ook worden er lekkere tajines, maaltijdsalades en soepen geserveerd.
  Molslaan 39, Delft. www.ilovehummus.nl
 5. Sir Hummus, Amsterdam
  Van ‘The Original’ tot een ‘Vegan heaven’ of ‘Carnivora’: elk gerecht draait bij dit restaurant om hummus. Kies de maat van je bowl, een topping en een pita en je maaltijd is compleet.
  Van der Helstplein 2, Amsterdam. www.sirhummus.nl

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.