5x hippe, healthy hotspots in Amsterdam

healthy hotspots

Hello healthy food lovers! Ben jij op zoek naar een leuke hotspot om een gezonde maaltijd te scoren of gewoon om een lekker sapje te drinken? Amsterdam is the place to be! De healthy lunchrooms, barretjes en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en daar zijn wij maar wát blij mee. Niet omdat het moet, maar omdat gezond eten ook gewoon mega lekker is. Benieuwd naar de leukste spots in onze hoofdstad? Hier komen al onze favorieten op een rijtje.

SLA

Zin in een lekkere, gezonde, zelf samengestelde én goedgevulde salade? Dan moet je sowieso bij SLA zijn! Want SLA zou SLA niet zijn zonder salade. Het menu is om de drie maanden anders, afhankelijk van het seizoen en de leveranciers.

Waar?

Ceintuurbaan 149
Claude Debussylaan 35
Westerstraat 34
Utrechtsestraat 10HS
Middenweg 55B-H
Haarlemmerdijk 50
Amstelveenseweg 124

Venkel

Amsterdamse honing van bijen langs de Amstel, homemade amandelmelk en muntsiroop en groentes van bekende boeren. Bij Venkel komt alles in je zelf samengestelde salade, vers van de buren. Ook kun je bij deze gezonde hotspot in de Pijp versgeperste (groente)sappen kopen voor thuis. We love it!

Waar?

Albert Cuypstraat 22
Javastraat 55

The Meets

Ben jij niet vies van een smaakvolle suiker- en glutenvrije lekkernij? Dan ben je bij The Meets aan het juiste adres. Je kunt hier op elk tijdstip van de dag terecht. De lekkere taartjes, sapjes en goede koffie maken dit tentje de ideale spot om overdag te vertoeven. Maar ook ’s avonds kun je genieten van een spicy curry of een gezonde beef burger. Hungry yet?

Waar?

Cornelis Troostplein 3

Dr. Blend

In de 9 straatjes vind je Dr. Blend, een mega schattig tentje en dé ultieme plek voor als je even een vitamine boost nodig hebt tussen het shoppen door. Ga voor een lekkere smoothie of een vers sapje en wanneer je trek hebt kun je kiezen uit overheerlijke salades en sandwiches. Good to know: álles is er organic!

Waar?

Amsterdamseweg 511

ROOTS

Bij ROOTS gaan ze back to basic en worden er alleen maar gezonde en pure ingrediënten gebruikt. Je kunt hier terecht voor heerlijke sappen, smoothies, wraps, veggie burgers en ook de soepen zijn om van te smullen. En voor de drukke mensen onder ons: ROOTS doet ook aan take away, dus je kunt je favoriete maaltijd gewoon afhalen!

Waar?

Amstelveenseweg 164

Bron: ELLE Eten | Beeld: Unsplash, Instagram