5x lekkere gourmetrecepten voor aan de paastafel

gourmetrecepten

De gourmet heb je al onder het stof vandaan gehaald zodat je met Pasen lekker kunt gaan bakken. Maar je wilt niet weer de geijkte gerechten op tafel zetten. Deze vijf recepten van CookLoveShare zijn lekker makkelijk, maar nét iets origineler om in je pannetje te stoppen.

Geitenkaas in spek

Dit heb je nodig: 8 partjes geitenkaas • 16 lange plakken ontbijtspek • Croma • knoflooksaus

Zo maak je het: Rol elk geitenkaaspartje in een plak ontbijtspek. Vouw vervolgens nog een plak ontbijtspek om alle geitenkaas rolletjes. Verhit een klein scheutje vloeibare margarine in het gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de margarine bruin kleurt. Bak de geitenkaas in spek krokant aan beide kanten in ongeveer drie minuten. Druppel er een klein beetje knoflooksaus over.

Mini-hamburger

Dit heb je nodig: 4 kleine hamburgerbroodjes • 4 kleine hamburgers • Croma • 4 plakjes bacon • 4 plakjes cheddar • sla • kleine rode ui • sambasaus

Zo maak je het: Verhit een scheutje vloeibare margarine in een gourmetpannetje en wacht tot de margarine bruin kleurt of bestrijk de hamburgers voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje vloeibare margarine. Bak de mini hamburgers in ongeveer acht minuten gaar aan beide kanten en keer regelmatig. Snijd de plakken cheddar kaas ter grootte van de hamburgers en leg ze erop als deze bijna gaar zijn. Laat de cheddar kort meebakken met de hamburgers zodat de kaas een beetje smelt. Grill op de grillplaat van het gourmetstel de plakjes bacon en rooster ook de twee helften van de witte bolletjes kort. Beleg de onderste helft van de bolletjes met een blaadje sla, ringen rode ui en sambasaus. Leg de hamburgers met kaas en de uitgebakken bacon erop. Dek het af met de bovenste helft van de broodjes.

Varkenshaasrolletjes

Dit heb je nodig: 400 gram varkenshaas • 8 plakken parmaham • 12 basilicumblaadjes • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas • Croma • knoflooksaus

Zo maak je het: Halveer de varkenshazen. Sla ze tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de varkenshaas, overal ongeveer vijf millimeter dik is. Verdeel de plakken Parmaham over de varkenshaas en leg er per varkenshaasje drie blaadjes basilicum op. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Rol de varkenshaasjes op in de lengte en zet deze vast met een cocktailprikker. Verhit een scheutje vloeibare margarine in een gourmetpan en wacht tot de margarine bruin kleurt. Bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje vloeibare margarine. Braad de varkenshaasrolletjes in ongeveer vijftien minuten goudbruin en gaar. Keer het vlees regelmatig. Druppel er naar smaak een klein beetje knoflooksaus over.

Gourmet tartaartje met kwartelei

Dit heb je nodig: rundertartaartje • kwarteleitje • whiskey-cocktailsaus • Croma

Zo maak je het: Neem de tartaar een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de tartaar vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit een scheutje vloeibare margarine in je gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak je tartaartje tijdens het gourmetten in ongeveer vijf minuten rosé en keer de tartaar regelmatig. Breng de tartaar eventueel op smaak met een beetje zout. Neem je tartaartje uit het pannetje en bak vervolgens het kwarteleitje ongeveer twee minuten. Het kwarteleitje laat zich het beste openen door er voorzichtig een sneetje in te maken met de punt van een scherp mesje. Besprenkel naar smaak met een beetje whiskey-cocktailsaus.

Ossenhaas met spek

Dit heb je nodig: 300 gram ossenhaas • 4 plakken katenspek • 125 gram kleine champignons • 1 rode ui • Croma • barbecuesaus

Zo maak je het: Verdeel de ossenhaas in vier stukken, gangbaar voor een gourmetpannetje. Snijd de rode ui in ringen en halveer de kleine champignons. Vouw om ieder stuk ossenhaas een plak katenspek. Verhit een scheut vloeibare margarine in je gourmetpannetje of op de grillplaat van je gourmetstel en wacht tot de margarine bruin kleurt. Bak de ossenhaas in een minuut rondom bruin. Voeg de champignons en de rode ui ringen toe aan het pannetje en bak daarna de ossenhaas nog ongeveer drie minuten. Keer het vlees, de champignons en de rode ui ringen regelmatig. Serveer de ossenhaas met de garnering en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Lekker met wat barbecuesaus.

Bron / beeld CookLoveShare