6 x home made limonade

home made limonade

Als je deze zomer een beetje mee wilt doen, laat je de frisdrank staan en ga je voor limonade. Het liefst natuurlijk zelfgemaakt. En ja, dat kan écht iedereen. VIVA deelt hierbij zes recepten voor home made limonade.

Citroenlimonade

Ingrediënten:

  • 4 citroenen
  • 3 eetlepels honing
  • verse munt
  • water
  • ijsklontjes

Pers 3 citroenen uit en voeg daar honing, een liter (ijskoud) water en een pluk verse munt aan toe. Even goed roeren, wat schijfjes citroen en ijsklontjes erin en serveren maar!

Aardbeienlimonade

Ingrediënten:

  • verse munt
  • 4 aardbeien
  • suiker
  • water
  • ijsklontjes

Snijd de aardbeien in partjes en doe die samen met de suiker, water en munt in een kan. Zet ‘m een uurtje in de koelkast voor de perfecte aardbeiensmaak. Voor het serveren doe je de ijsklontjes erbij.

Limonade met gember

Ingrediënten:

  • gember (ongeveer 3 cm)
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • water

Schil de gember en rasp het heel fijn. Pers de limoen uit. Doe de geraspte gember, het limoensap, de honing en de water bij elkaar in een fles en zet deze in de koelkast. Haal je limonade voor het serveren nog even door een fijne zeef.

Rode bessen limonade

Ingrediënten:

  • 100 gram rode bessen
  • water
  • 50 gram witte bastard suiker
  • 2 citroenen

Spoel de bessen af en pureer ze. Pers de citroenen uit. Voeg de bessenpuree, het water, de suiker en het sap van de citroenen bij elkaar en meng het goed. Laat het een nacht in de koelkast staan zodat de smaken goed loskomen. Voor serveren even door een zeef halen.

Watermeloenlimonade

Ingrediënten:

  • 1 watermeloen
  • 1 limoen

Schil de watermeloen en snijd deze in stukken, vergeet de pitjes niet te verwijderen. Pureer en zeef de watermeloen. Pers de limoen uit en voeg het sap bij de gepureerde watermeloen. Zorg dat de limonade in de koelkast goed koud wordt, voor je ‘m drinkt.

Limonade met aardbei en komkommer

Ingrediënten:

  • 200 gram aardbeien
  • halve komkommer
  • 2 limoenen
  • verse munt
  • water

Snijd de aardbeien, de halve komkommer en de limoenen in dunne plakjes en doe het in een karaf. Vul deze met water en doe de munt erbij. Laat minimaal 10 minuten trekken.