7 producten die je beter kan vermijden voordat je gaat slapen

Van een korte nacht worden we allemaal niet vrolijk. Dat koffie en snoep een slechte invloed hebben op je slaap wisten we al, maar de zeven producten die AD.nl afraadt voor het slapengaan, zullen je verrassen.

  1. Tomatensaus Wat is pastasaus zonder tomaat? Wat is een pizza zonder tomatensaus? Tomatensaus maakt gerechten vaak extra lekker. Maar tijdens het avondeten is het beter om te kiezen voor een gerecht zonder deze saus, omdat er een hoge zuurgraad in zit. Dit zorgt ervoor dat je de volgende ochtend wakker wordt met maagzuur. Daarnaast verhoogt de zuurgraad ook de kerntemperatuur, waardoor je onrustig slaapt.
  2. Kruisbloemige groenten Weet je nooit wat je moet eten tijdens de lunch? Maak dan eens broccoli of bloemkool. Vaak bewaar je dit voor ’s avonds, maar je kunt er beter in de middag voor kiezen. Het zit natuurlijk vol met vitamines en mineralen, maar er zitten ook onoplosbare vezels in. Je lichaam doet erg lang over het verteren van deze vezels en hierdoor krijg je geen of weinig rust tijdens het slapen.
  3. Rood vlees Je kijkt al de hele week uit naar dat ene restaurant waar de carpaccio zo lekker is. Toch kan je dit voorgerecht beter vermijden als je een goede nachtrust wil, want het zit vol met proteïne. Het verteren daarvan duurt lang, net zoals het geval is bij broccoli en bloemkool.
  4. Gezouten vlees en kaas Borrel jij na werk vaak met collega’s of vriendinnen, maar kom je daarna voor geen meter in slaap? Dan kan je deze borrelhapjes beter vermijden. Het bevat namelijk tyramine. Dit stofje zorgt ervoor dat je alert bent en dus langer wakker blijft.
  5. Frisdrank Dat frisdrank niet goed voor je is wisten we allemaal. Maar de koolzuurhoudende drank blijkt ook slecht voor je nachtrust te zijn. Door de suikers die in frisdrank zitten blijft je lichaam de hele nacht actief.
  6. Alcohol Vaak val je na het drinken van alcohol als een blok in slaap, maar toch is het niet goed voor je nachtrust. Door alcohol wordt je REM-slaap aangetast. Dit is het stadium waarin je stil ligt en droomt. Door de consumptie van alcohol blijf je onrustig en kom je vaak niet in de REM-slaap terecht.
  7. Pure chocola Heb jij in de avond tijdens het Netflixen ook altijd een reep chocola naast je liggen, maar lukt je het vervolgens niet om de slaap te vatten? Vervang dit dan de volgende keer voor iets anders.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron AD.nl |Beeld iStock